Επεκτείνεται η ανάπτυξη του Smart Park στα Σπάτα με την αγορά όμορων οικοπέδων

Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο από τη Reds η αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα.  

Στόχος της Reds, η ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου, μία τετραετία μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης των 25 εκατομμυρίων, που αύξησε την επιφάνεια του Smart Park κατά 15.000 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο deal που έγινε στην περιοχή ήταν η αλλαγή η ιδιοκτησίας του McArthur Glen (νυν Designer Outlet), που πέρασε από τις McArthur – Bluehouse στη Lamda Development.

Το εμπορικό πάρκο είναι και το μοναδικό asset που αποφέρει έσοδα στη Reds. Η εταιρεία που ελέγχει το ακίνητο προχώρησε στα τέλη Ιανουαρίου στη σύναψη κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική συνολικού ποσού 71,4 εκατ. για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους. Επίσης, η εταιρεία προχώρησε σε εκ νέου αντιστάθμιση κινδύνου επιτοκίου του νέου δανείου για το 70% του δανεισμού, επιτυγχάνοντας ικανοποιητικά spreads, όπως αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις του 2022.

Αύξηση της επισκεψιμότητας στο Smart Park κατά 13%

Το 99% του Smart Park είναι μισθωμένο (στους μισθωτές ανήκουν και λιανέμποροι όπως ο Σκλαβενίτης, η ισπανική Inditex (Zara), η H&M, ο όμιλος Φουρλή και η Hondos Center). Την περσινή χρονιά παρατηρήθηκε από τη διοίκηση αύξηση στην επισκεψιμότητα του πάρκου κατά 13% για το 2022 έναντι του 2019, χρονιά κατά την οποία το εμπορικό ήταν σε λειτουργία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, και 43% έναντι του 2021.

Τα έσοδα της Reds ήταν το 2022 αυξημένα κατά 30% και πλέον, φτάνοντας τα 9,8 εκατομμύρια. Το EBITDA διαμορφώθηκε σε 6,6 εκατομμύρια, ενώ στις κάτω γραμμές του ισολογισμού έγραψε καθαρά κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ.

Σε φάση σχεδιασμού βρίσκεται η μαρίνα Αλίμου, καθώς η Reds είναι σε αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να προχωρήσει στην έκδοση αδειών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, παρκινγκ 850 – 1.000 θέσεων, ενώ η ανάπλαση περιλαμβάνει χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων.