“Ο Βιολιστής στη στέγη” στο Πολιτιστικό του Γέρακα, ΣαββατοΚύριακο 24 και 25 Ιουνίου

“Ο Βιολιστής στη στέγη” στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα!

Η τολμηρή επιλογή ανήκει στην γνωστή και αγαπημένη ηθοποιό, Ασπασία Τσιτζικάκη και όπως έχει φανεί από την προετοιμασία που πολλούς μήνες πριν ξεκίνησε, το αποτέλεσμα αναμένεται να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων των συντελεστών.

Η σκηνοθεσία είναι της Ασπασίας, η μετάφραση του έργου ανήκει στον Στέλιο Καυκαρίδη, η διεύθυνση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Παλλήνης του Σπύρου Μπάκου και οι συντελεστές-ηθοποιοί προέρχονται από την ομάδα εφήβων των Θεατρικών Εργαστηρίων Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και από τα μέλη της Ορχήστρας.

“Ο Βιολιστής στην στέγη” είναι μια βαθιά αισιόδοξη ιστορία γύρω από το αιώνιο δίλημμα μεταξύ παράδοσης και αλλαγής. Με αφετηρία το διήγημα «Οι κόρες του Τεβιέ» του συγγραφέα Sholem Aleichem, ο Βιολιστής στη στέγη μάς μεταφέρει στη Ρωσία του 1905, στο χωριό Ανατέβκα.

Το μιούζικαλ αφηγείται την περιπέτεια του Τεβιέ, ενός φτωχού εβραίου γαλατά. Η καθημερινότητα του Τεβιέ, ο οποίος ζει ευτυχισμένος τηρώντας πιστά τις εβραϊκές παραδόσεις, διαταράσσεται όταν η κόρη του αρνείται να τον υπακούσει, ζητώντας του να την αφήσει να παντρευτεί έναν φτωχό νέο αντί για το μεσήλικα χασάπη, τον οποίον εκείνος της προξενεύει.

Επιπλέον, ο δοκιμασμένος επί αιώνες τρόπος ζωής τού γαλατά και των χωρικών απειλείται από τις ριζικές κοινωνικές αλλαγές και τους διωγμούς των Εβραίων στη Ρωσία.

Η ιστορία του Βιολιστή στη στέγη, πλημμυρισμένη από χιούμορ και καλοσύνη, θέτει τα οικουμενικά ζητήματα της παράδοσης έναντι της αλλαγής, της πίστης έναντι της πραγματικότητας, της ελευθερίας έναντι της υποταγής.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Αριστείδου & Κλειτάρχου, Γέρακας) με ώρα έναρξης 20:30 και επειδή προμηνύεται αθρόα κοσμοσυρροή καλό είναι να εφαρμοστεί με σχολαστικότητα ο σχεδιασμός οργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης.

Προσοχή: αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται φάρμακα και τρόφιμα για το Κοινωνικό Φαρμακείο & το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης. Μη το ξεχάσετε…