Τη θλίψη τους για την απώλεια του Φαίδωνα Γεωργίτση εκφράζουν ο Δήμαρχος Κρωπίας και το Δ. Σ.

Ο εκλιπών Φαίδων Γεωργίτσης σε παλαιότερο αποτύπωση

Τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του μεγάλου ηθοποιού και συμπολίτη τους, Φαίδωνα Γεωργίτση εξέφρασαν με κοινή δήλωση ο Δήμαρχος Κρωπίας. Δημήτρης Κιούσης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας.

Αναφέρεται στη δήλωση:

“Ο Φαίδων κοσμούσε την περιοχή μας με το ήθος του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του. Δημιούργησε το δικό του θεατρικό χώρο στο Κορωπί και συνέβαλλε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά στην ψυχαγωγία και πολιτιστική εκπαίδευση των μικρών παιδιών με πολλών ειδών εξαιρετικές παραστάσεις. Τα παιδιά τα αγαπούσε υπέρμετρα! Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο θεατρικό κόσμο.”

Ο χώρος του θεάτρου στο Κορωπί που διακονούσε την τέχνη ο Φαίδων Γεωργίτσης

Λίγα λόγια για τον εκλιπόντα καλλιτέχνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1939 και πέθανε, 1η Μαρτίου 2019.

Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του ’90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Έχει επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία είχε δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα.

Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολούνταν τα τελευταία χρόνια.