Ολοκληρώνεται την Κυριακή, το 13ο Φεστιβάλ Ερασιτ. Θεάτρου στα Σπάτα. Σήμερα & αύριο, οι τελευταίες παραστάσεις

Θεατρική Ομάδα "Παντός Καιρού" Ανθούσας

Τελευταίες θεατρικές παραστάσεις, σήμερα, Σάββατο 24 Ιουνίου και αύριο, Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο του 13ου Εαρινού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος υπό την ευθύνη του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος « Ο ΞΕΝΟΦΩΝ».

 

Σήμερα, θα παρουσιαστεί το έργο, “Βασιλικοί μετά τρούλου” από το Θεατρικό Εργαστήρι “Επί Σκηνής” του Συλλόγου Φούρεσι Γλυκών Νερών και αύριο, Κυριακή, η παράσταση, “Κόκκινη Κλωστή Δεμένη στα Μεσόγεια Πλεγμένη” από την Θεατρική Ομάδα Εφήβων “Το Τέταρτο Κουδούνι”.
Ώρα έναρξης και στις δύο παραστάσεις, 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων.

Τις προηγούμενες ημέρες, παρουσιάστηκαν οι εξής παραστάσεις:

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 από την Θεατρική Ομάδα “Παντός Καιρού” του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθούσας, το έργο “Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές”

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 από την Θεατρική Ομάδα, “Αρτέμιδος Ανάβασις” το έργο, “Το νησί των σκλάβων”

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 από την Θεατρική Ομάδα “Μη χάνεσαι…¨, το έργο “Για να σωθή η πόλις….” Αριστοφάνης

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 από την Θεατρική Ομάδα “Πειραματική Σκηνή ΘΕΣΠΙΣ Κερατέας” το έργο, “Ποιός σκότωσε τον Ουίλιαμ.”

Παρασκευή, 23 Ιουνίου, από την Θεατρική Ομάδα του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατοϋπαλληλικών Κατοικιών Παλλήνης “Κηπούπολη”, το έργο, “Μάμια μία.”

Το φετινό 13ο Εαρινό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου ήταν αφιερωμένο σε ένα μεγάλο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, στον Σπύρο Ευαγγελάτο. Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος “Ο Ξενοφών” σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες της περιοχής που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και παρουσιάστηκε την εναρκτήρια ημέρα.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Δεν θα αναφερθούμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των (μέχρι σήμερα) παραστάσεων που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ. Θα σταθούμε στο γεγονός ότι το Φεστιβάλ έγινε, ότι δόθηκε κι εφέτος η ευκαιρία σε ένα σημαντικό αριθμό ερασιτεχνών ηθοποιών με ταλέντο -και κάποιοι με καλή προοπτική- να εντρυφήσουν στην τέχνη που αγαπάνε και “μαγεύονται” να την διακονούν επάνω στο σανίδι.

Υπό το πρίσμα αυτό, αξίζουν έπαινοι και στους διοργανωτές και στις συμμετέχουσες θεατρικές ομάδες με την επισήμανση ότι το Φεστιβάλ αυτό, αξίζει μεγαλύτερης προσοχής σε επίπεδο οργάνωσης, έγκαιρου προγραμματισμού -ει δυνατόν από τον προσεχή Οκτώβριο για το Φεστιβάλ του 2018- και οικονομικής υποστήριξης των συλλογικών φορέων που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των θεατρικών ομάδων.

Ο “Ν” επιφυλάσσεται να δώσει συνέχεια στην υπόθεση του Φεστιβάλ μέσω μιας ολοκληρωμένης έρευνας στην οποία θα επιδιωχθεί να μιλήσουν οι συλλογικοί φορείς των θεατρικών ομάδων, εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτισμού “Ο Ξενοφών” και ο κ. Πέτρος Φιλίππου, Αντιπεριφερειάρχης, Ανατολικής Αττικής, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, υποστήριξε και εφέτος τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου.

Πρέπει να (συν)ομολογηθεί ότι η τέχνη του θεάτρου συγκαταλέγεται σε εκείνες που παράγουν πολιτισμό, διαμορφώνουν προβληματισμό, προάγουν τη σκέψη και τη γνώση, διευρύνουν τους ορίζοντες αυτών που ανεβαίνουν στο “σανίδι”, ενίοτε αφυπνίζουν συνειδήσεις και πρέπει κάποια στιγμή εν ονόματι όλων αυτών των παραδοχών, ο θεσμός του Θεατρικού Φεστιβάλ υπό την ίδια διοργανωτική αρχή να γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Ανατολική Αττική.

Το θετικό πρόσημο προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Δημ. Μάρκου ο οποίος στα περίπου τρία χρόνια της θητείας του έδωσε δείγματα ουσιαστικής και όχι επιδερμικής φιλοτεχνίας, ανέβασε κατά ένα τρόπο ψηλότερα τον πήχη στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου και δεδομένου ότι είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα και αναζητήσεις, θα θελήσει να βρει τους τρόπους με τους οποίους το Εαρινό Φεστιβάλ Θεάτρου θα κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα.