Η παράσταση «Βαν Γκογκ- Γράμματα στον αδερφό μου Τεό» στο θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Το Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν το έργο «Βαν Γκογκ- Γράμματα στον αδερφό μου Τεό», ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο, που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και σε όλο το κόσμο.

Είναι ένα ντοκουμέντο βασισμένο σε μια ανθρώπινη ιστορία, που αποκαλύπτει ένα γιγάντιο καλλιτεχνικό έργο και ένα πραγματικό φιλολογικό μνημείο.

Πρόκειται για ένα διάλογο, όχι μόνο με τον αδερφό του, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, τον Θεό και τον κόσμο. Μια αδιάκοπη συνομιλία, που θα κρατήσει μέχρι το θάνατο του.

Μέσα από τα γράμματα και τη μουσική, η παράσταση έρχεται να αναδείξει τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το πνευματικό περιεχόμενο που υπάρχει στους πίνακες του. Ο σπουδαίος ζωγράφος δεν αναγνωρίζεται εν ζωή – ωστόσο περνάει στην αθανασία, αποκαλύπτοντας μας τελικά το θριαμβευτικό κίτρινο χρώμα.

Βασμ, Ιούνιος 1879
«Τέχνη είναι ο άνθρωπος που προστίθεται στη φύση», τη φύση, την πραγματικότητα, την αλήθεια, μα με μια σημασία, με μια σύλληψη, μ’ έναν χαρακτήρα που φανερώνει ο καλλιτέχνης, και που σ’ αυτά δίνει έκφραση, τα «αποδεσμεύει», τα ξεδιαλύνει, τα λυτρώνει, τα φωτίζει.

Συντελεστές

Ηθοποιός: Μπάμπης Λουκόπουλος
Σκηνοθεσία: Παύλος Μελικίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Kamel Abdi
Με την υποστήριξη του ECI (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας), του Τεχνοχώρου Φάμπρικα Athens και της ΕΡΤ.

info

Στο θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)
Ημερομηνίες: Δευτέρα 17/02, Τρίτη 18/02 & Δευτέρα 24/02, Τρίτη 25/02
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης 100′ μαζί με διάλειμμα
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά!