Έκθεση έργων Ζωγραφικής και Γλυπτικής στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας

Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής με έργα του ζωγράφου Ευστάθιου Μονοκρούσου και του γλύπτη Θεόδωρου Καβάση, λειτουργεί από την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με ημέρα λήξης, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Παρασκευή από 8:30 πμ έως 14:30.

Για τα έργα των δύο καλλιτεχνών αναφέρθηκε η Ιστορικός Τέχνης κ. Λαμπρινή Μπενάτση.

«Τα γλυπτά του Καβάση θυμίζουν μάσκες θεάτρου με την εκφραστικότητα που αρμόζει στη θεατρική τελετουργία. Τα πρόσωπα εκφράζουν την ένταση των συναισθημάτων και ταυτόχρονα μια ποικιλία συναισθηματικών καταστάσεων που συγκινούν ιδιαίτερα το θεατή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εδώ έχουμε κλίμακες εντάσεων», αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης κα Λαμπρινή Μπενάτση.

Τα τοπία του Μονοκρούσου, συνεχίζει η κα Μπενάτση, μας παραπέμπουν σε κήπους ονειρικούς στους οποίους κυριαρχεί η γυμνή γυναικεία μορφή. Η ανδρική μορφή είναι παρούσα, άλλοτε γυμνή και άλλοτε εν μέρει ενδεδυμένη και στραμμένη πλάτη στο θεατή. Στα έργα του Μονοκρούση ουσιαστικά προβάλλεται η έννοια του ερωτισμού μέσα από το αιώνιο δίπολο θηλυκό – ανδρικό.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, ο Δήμαρχος Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Βασίλης Πιστικίδης με τους δύο δημιουργούς και τον μουσικοσυνθέτη, κ. Μίμη Πλέσσα.