Νέος κύκλος μαθημάτων ζωγραφικής διάρκειας 60 ωρών υπό την καθοδήγηση του Τάσου Καραδήμα

Τάσος Καραδήμας

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Παλλήνης που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης (δεν συμμετέχει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του υπουργείου Παιδείας, ο κύκλος προγραμμάτων του φορέα αναμένεται προς τος τέλος του έτους)) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μαθήματα Ζωγραφικής για ενήλικες, ρεαλιστικού σχεδίου (πορτραίτα με μολύβι) υπό την εθελοντική καθοδήγηση του καταξιωμένου καλλιτέχνη-ζωγράφου, Τάσου Καραδήμα,

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 60 ώρες και τα μαθήματα θα υλοποιούνται κάθε Τετάρτη (17:00-19:00), στον χώρο του ΚΑΠΗ Γέρακα, Εθνικής Αντιστάσεως 44. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου 2017.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης, Πλατεία Ελευθερίας, στον 1ο όροφο. Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 213 2031 614 και 213 2031 664 .

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για τον Τάσο Καραδήμα

Ξεκίνησε στην εφηβεία του, ζωγραφίζοντας αφίσες για τους κινηματογράφους. Αργότερα στη Νέα Υόρκη στο Art College πήρε μαθήματα σχεδίου και χρώματος. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τη σχεδίαση και κατασκευή καλλιτεχνικών χρυσών κοσμημάτων.

Το 2001 επέστρεψε ολοκληρωτικά στη μεγάλη του αγάπη τη ζωγραφική, με την παρουσίαση ατομικών εκθέσεων Art tower — Βουρκαριανή Κέα — Αέναον Αθηνών, καθώς και με τη συμμετοχή του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Από το 2008 ασχολείται ως επί το πλείστον με τις παραγγελίες πορτρέτων, φιλοτεχνώντας αρκετά πορτρέτα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθιερώνοντάς τον ως ένα πολύ καλό σύγχρονο πορτρετίστα. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Από το 2013 παραδίδει εθελοντικά μαθήματα σχεδίου, πορτρέτα με μολύβι , στο Δήμο Παλλήνης καθώς και ιδιωτικά μαθήματα ελαιογραφίας.

 

Ενδεικτικά έργα μαθητών του ζωγράφου Τάσου Καραδήμα 

από την έκθεση του περασμένου Ιουνίου στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα

(τα δημοσιευόμενα έργα δεν επιλέχθηκαν  με αξιολογικά κριτήρια δεδομένου ότι υπάρχουν κι άλλα που εκτέθηκαν στην Έκθεση. Για να δείτε το όνομα του δημιουργού κάθε έργου φέρτε τον κέρσορα επάνω στην εικόνα)