Ανοιχτή βραδιά παρουσίασης του καλλιτεχνικού προγράμματος 2015-2016 της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών (Metropolitan Symphony Orchestra of Athens)

παρουσιάζει το νέο καλλιτεχνικό της Πρόγραμμα 2015-2016,

αλλά και το νέο της εγχείρημα στο χώρο των μουσικών εκδόσεων CD και βιβλίων, στο concert house της, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών που ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή πρώτη πειραματική καλλιτεχνική περίοδο, κατά την οποία οι παρουσίες της στο concert house της Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, της έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξει οτι όλα είναι δυνατά, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς.

Με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία, ένα νεοσύστατο πολυμελές μουσικό σύνολο κατάφερε να αποδώσει κάποια απο τα πιο απαιτητικά έργα, όπως τη Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Dvorak, τη 2η Συμφωνία του Sibelius, την 7η Συμφωνία του Beethoven, την Παθητική Συμφωνία του Tchaikovsky, το Bolero του Ravel, αποσπώντας τη θερμή αποδοχή κοινού και κριτικών. Από τον Απρίλιο του 2015 η MSO of Athens τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Το Πρόγραμμα θα ανακοινώσει ο Ιδρυτής και Μαέστρος της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την κράτηση θέσεων στα Ταμεία του Ιδρύματος, στο τηλ. 210 3418579.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.