Στις 18 Οκτωβρίου αναρτώνται οι δασικοί χάρτες Ραφήνας, Ν. Μάκρης & Πικερμίου

Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ξεκινούν νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών σε πέντε περιοχές προκειμένου στη συνέχεια οι πολίτες να υποβάλουν αντιρρήσεις επί του περιεχομένου του χάρτη, ανάμεσά τους και οι περιοχές που κάηκαν τον Ιούλιο στην Αττική.

Πρόκειται για:

* Δέκα προκαποδιστριακούς δήμους της Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Πικερμίου, Ζωγράφου, Βύρωνος, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Φιλοθέης).

* Τον Δήμο Μεγαρέων στη Δυτική Αττική, όπου πλέον ολοκληρώνονται οι αναρτήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

«οι δασικοί χάρτες σε Ανατολική και Δυτική Αττική θα περιλαμβάνουν και την πράξη αναδάσωσης μετά τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2017, όπως είχε δεσμευτεί το ΥΠΕΝ.

Η ενσωμάτωση στον δασικό χάρτη της περιοχής που κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου, πέρα από συνταγματική υποχρέωση, συμβάλλει στη διάφανη ενημέρωση των πολιτών και των φορέων της οικονομίας, αλλά και στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό των χρήσεων γης και στην εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας.

Πρόκειται για πρακτική που ακολουθήθηκε και πέρυσι στον Κάλαμο και στη Ζάκυνθο, όταν και το ΥΠΕΝ ενσωμάτωσε την κήρυξη των αναδασωτέων στην ανάρτηση των δασικών χαρτών».

Οι αποφάσεις κήρυξης ως αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων του Ιουλίου έχουν ετοιμαστεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και πριν από την Παρασκευή θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ, καταλήγει η ανακοίνωση.