Αντίδραση του Δήμου Κρωπίας στην έκδοση ψηφίσματος του Περιφ. Συμβουλίου “για την προστασία του Υμηττού”

Ο Δήμος Κρωπίας με ανακοίνωση του εκφράζει την λύπη του για το πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 9ης Μαρτίου 2017 υπό τον τίτλο «Για την προστασία του Υμηττού» και με το ποίο ζητείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της ΣΜΠΕ και της επικύρωσης ενός νέου Π.Δ. με ρυθμίσεις που θα ενισχύουν το καθεστώς προστασίας του Υμηττού. Στην ανακοίνωση του Δήμου Κρωπίας, η πολιτική ευθύνη του ψηφίσματος αποδίδεται στην περιφερειακή παράταξη που υποστηρίζεται από το εξωκοινοβουλευτικό κόμμα ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ.  

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Ο Δήμος Κρωπίας, εδώ και πολλά χρόνια, αγωνίζεται με ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου του για την ουσιαστική προστασία του Υμηττού, των δασικών και ορεινών οικοσυστημάτων του και την παράλληλη άρση του άδικου καθεστώτος δήμευσης πεδινών-αγροτικών περιοχών του Κορωπίου αλλά και μακρινών από τον ορεινό όγκο περιοχών!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η λεγόμενη Β΄ ζώνη προστασίας καλύπτει τεράστιες εκτάσεις αγροτοκαλλιεργειών, με απαγόρευση ακόμα και αυτής της παραγωγικής γεωργικής δραστηριότητας!

Επίσης, ζητάμε να βρεθεί λύση στην ομηρία χιλιάδων κατοίκων σε συγκεκριμένους οικισμούς που είχαν δημιουργηθεί προ του έτους 1978(Χέρωμα Βάρης, Σκάρπιζα Κορωπίου, τμήμα του Κιτσίου Κορωπίου και Προσήλιο Δήμου Παιανίας).Μια ομηρία που συνεχίζεται με το Π.Δ του 2011 επί Υπουργίας κας Μπιρμπίλη.

Ο Δήμος Κρωπίας έκανε προσφυγή κατά του Π.Δ. του 2011 στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αδικίες που έχει υποστεί ο Δήμος και κερδίσαμε μια πρώτη νομική μάχη. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι να ζητάμε ουσιαστική διαβούλευση για μια δίκαιη αντιμετώπιση, με νέο Π.Δ. για την ουσιαστική προστασία του Υμηττού!

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ανατολικής Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο γνωρίζουν τις πάγιες θέσεις μας και είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η υιοθέτηση του ψηφίσματος.

Οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αττικής δικαίως μπορεί να μην γνωρίζουν τις θέσεις μας και να νομίζουν ότι θέλουμε να δομηθεί η ανατολική πλευρά του Υμηττού όπως και η δυτική.Τους πληροφορούμε και πάλι ότι δεν ζητάμε τέτοιες ρυθμίσεις στο νέο Π.Δ.Τους ενημερώνουμε επίσης, ότι ο Δήμος Κρωπίας δεν έχει αναπτύξει καμία δημοτική εγκατάσταση ή δομή όπως, κοιμητήρια, χώρους στάθμευσης απορριμματοφόρων κλπ στον ορεινό όγκο του Υμηττού, ούτε εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών και αναψυχής δεν έχουμε εγκαταστήσει σεβόμενοι την προστασία του βουνού μας!

Το μόνο που έχει κάνει είναι να οργανώσει, εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας-πυρόσβεσης, κέντρο πολιτικής προστασίας, δασικά παρατηρητήρια σε άλλα ορεινά σημεία ή πεδινά σημεία του Κορωπίου και πολλές δράσεις καθαρισμού από μπάζα σε πολλά σημεία του Υμηττού.Ενώ από το 2011 έχουμε ζητήσει με δημόσια ανακοίνωσή μας, την ίδρυση Δασαρχείου Υμηττού και μάλιστα με έδρα τον Δήμο μας.”

ymittos_prostasia_5-7026754