Χωρίς πιστοποιητικό γέννησης η εγγραφή των μαθητών στα σχολεία

Απλουστεύεται ο τρόπος εγγραφής των μαθητών στα σχολεία από το επόμενο έτος, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει συνδεθεί με το Εθνικό Δημοτολόγιο και η όλη διαδικασία θα γίνεται με “εσωτερική” διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών εγγραφής και παρακολούθησης των μαθητών στα Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια θα μεταφέρονται ψηφιακά από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) στο Πληροφοριακό Σύστημα «my school» του υπουργείου Παιδείας.

«Φέτος δεν θα κυκλοφορήσουν 600.000 έγχαρτα πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιών που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία. Αντιλαμβάνεστε πόσες εργατοώρες θα γλιτώσει το Δημόσιο, πόση γραφειοκρατία και πόση ταλαιπωρία, ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Θα είναι όλα πληροφορία, δεν θα είναι έγχαρτα. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στο Δημόσιο.

Πρόκειται για πραγματική μεταρρύθμιση. Κυκλοφορούν 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, φανταστείτε τι σημαίνει αυτό και σε κόστος χαρτιού, σε εργατοώρες, σε ταλαιπωρία και, πολλές φορές, σε “γρηγορόσημο”, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα».