Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για παρεμπόδιση της έκφρασης της σε εκδήλωση για την εκπαίδευση Ανατ. Αττικής

Με ανακοίνωση του το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τον υφυπουργό Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, τους διευθυντές της Α ‘βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους Δημάρχους της Ανατ. Αττικής για περιθωριοποίηση της Ομοσπονδίας στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018  ευρεία σύσκεψη με θέμα, τα εκπαιδευτικά προβλήματα στην Ανατολική Αττική. 

Πληροφορίες του “Ν” αναφέρουν ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, προγραμματίζουν  εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά το χρόνο πραγματοποίησης της εκδήλωσης στο Δημαρχείο της Ραφήνας

Η σύσκεψη γίνεται υπό την οργανωτική ευθύνη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ραφήνας-Πικερμίου με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημ. Μπαξεβανάκη και με συμμετέχοντες διευθυντές εκπαίδευσης και Δημάρχους

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής προσκλήθηκε από το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ραφήνας για να παραβρεθεί και να χαιρετήσει ημερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 23/4 με θέμα τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη Ανατολική Αττική.Με λύπη μας όμως διαπιστώσαμε από το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης (για το οποίο παρεμπιπτόντως δεν ρωτηθήκαμε προκειμένου να εκφέρουμε γνώμη) ότι οι κρατικοί φορείς της εκπαίδευσης (Υφυπουργός, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αν. Αττικής, Διευθυντές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Δήμαρχοι) τόσο με εισηγητικές ομιλίες, όσο και με δευτερολογίες, θα μονοπωλήσουν το σύνολο της εκδήλωσης δίνοντας απλά για ένα 5λεπτο το λόγο σε εκπρόσωπο μας.

Από το πρόγραμμα απουσιάζει η ουσιαστική δυνατότητα τοποθέτησης όλων των Ενώσεων Γονέων της Περιοχής, όπως και των σωματείων των εκπαιδευτικών. Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή μια πρωτοβουλία Ένωσης γονέων, στην οποία αντί οι Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας να ακούσουν τα προβλήματα της περιοχής από του φορείς των γονέων και να απαντήσουν σε αυτά, μάλλον θα γίνει το αντίθετο!Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε στις 13/4, πολλές Ενώσεις της Ανατολικής Αττικής διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τον αυθαίρετο ορισμό κάποιου ως εκπρόσωπού τους, χωρίς αυτές να έχουν ρωτηθεί, όσο και για τον ορισμό της συγκεκριμένης εκδήλωσης ως εκδήλωσης με θέμα τα προβλήματα συνολικά της περιοχής, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τις Ενώσεις της Ανατολικής Αττικής.

Επιπλέον λάβαμε ένα ερωτηματολόγιο που συνοδεύει την πρόσκληση, το οποίο θεωρούμε πως δεν απηχεί τις θέσεις του γονεϊκού κινήματος, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με σημαντική πλειοψηφία στα συνέδριά μας, περιέχοντας αναφορές για εκλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών στις διακοπές, θέματα «αξιολόγησης», υπόνοιες απαξίωσης της ΚΤΥΠ με τη μεταφορά της σε “ανεξάρτητο” (ιδιωτικό ή δημόσιο;) φορέα και πολλά άλλα.Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής θέσαμε τις ενστάσεις μας στην Περιφερειακή Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 13/4 με παρουσία των Πρόεδρων των Ενώσεων της περιοχής, σχετικά με την συμμετοχή των Ενώσεων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αν. Αττικής.

Πιστεύουμε πως δικαιωθήκαμε στην εκτίμησή μας, ότι το συγκεκριμένο συνέδριο θέλησε να μας χρησιμοποιήσει σαν προπέτασμα καπνού για να κρύψει τον πραγματικό λόγο διοργάνωσής του, που ήταν η ανάπτυξη προς όφελος των λίγων και όχι οι ανάγκες των σχολείων της περιοχής, αφού το θέμα «Παιδεία» απουσίαζε παντελώς από την ατζέντα του.

Σήμερα, θεωρώντας ότι η ημερίδα που διοργανώνει τη Δευτέρα, 23/4 το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ραφήνας, αφενός μεν δεν συμβάλλει στο διεκδικητικό χαρακτήρα που πρέπει να διατρέχει σήμερα ακόμα πιο πολύ κάθε ενέργεια του γονεϊκού κινήματος, αφετέρου δε, δεν εντάσσεται στα πλαίσια της συλλογικής μας δράσης καθώς ο ρόλος που μας επιφυλάσσεται θα είναι αυτός των ακροατών της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, αποφασίσαμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε με χαιρετισμό.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων της Ανατολικής Περιφέρειας να προχωρήσουν το σχέδιο δράσης της Περιφερειακής Σύσκεψης.»