Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών & γονέων στο υπ. Παιδείας, την Τετάρτη

Κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 μετά από πρόσκληση των συλλογικών φορέων των εκπαιδευτικών, «Θουκυδίδης», «Ν. Πλουμπίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης» κσι «Σωκράτης».

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των ΔΣ ΑΣΓΜΕ και Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, εκπρόσωποι από 24 Ενώσεις Γονέων της Αττικής και σαν παρατηρητής η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Παιδεία στη χώρα μας και διαπιστώθηκε πως «αντί, αυτή να βελτιώνεται, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών και τις υπάρχουσες τεχνολογικές δυνατότητες, ολοένα και χειροτερεύει.

Βασική της κατεύθυνση δεν είναι η μόρφωση αλλά η παραγωγή αυριανών εργαζόμενων πρόθυμων να ενταχθούν στο σύστημα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα.»

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των συλλογικών φορέων: «Ανταλλάχθηκαν γνώμες μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για το Προσφυγικό και τις αιτίες που το δημιουργούν, για τις επιπτώσεις στην Παιδεία των μνημονίων και της 3ης αξιολόγησης, για το νέο σχολείο της αγοράς που επιμελώς προετοιμάζεται από Κυβέρνηση, ΕΕ και ΟΟΣΑ, για την εγκατάλειψη της Ειδικής Αγωγής και πολλά άλλα.

Διαπιστώθηκε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ προκύπτει η ανάγκη για κοινή και συντονισμένη δράση Εκπαιδευτικών και Γονιών στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και διεκδίκησης του αγαθού της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που βρίσκονται στην χώρα μας. Σε αυτή την πορεία χρειάζεται να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και σε τοπικό επίπεδο μεταξύ Σωματείων Εκπαιδευτικών και Ενώσεων Γονέων.

Η Σύσκεψη καλεί τόσο τα Σωματεία Εκπαιδευτικών όσο και την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Γονέων σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας, την επόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 6.30 μμ στο Υπουργείο Παιδείας.»