Χωρίς εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα

Τρεις μήνες μετά και ακόμη να μπουν στις τάξεις των τριών Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων!

Συνέπεια της αναιτιολόγητης και από κάθε άποψη απαράδεκτης αυτής ολιγωρίας (;) των καθ΄ύλην αρμοδίων, τα σχολεία να υπολειτουργούν και να χάνεται πολύτιμος για το γνωστικό πεδίο των μαθητών χρόνος.

Η απουσία καθηγητών από το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα, κινητοποίησε τους μαθητές, που επέλεξαν να απέχουν από τα μαθήματά τους την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και να πραγματοποιήσουν μαζική πορεία διαμαρτυρίας ως τα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. (πλησίον της πλατείας Γέρακα.)

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου με διαβήματά του προς κάθε κατεύθυνση, «ζητάει ανάληψη ευθύνης» ώστε να δοθεί άμεσο τέλος στην σοβαρή αυτή εκκρεμότητα.

Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμα χρονιά καθυστερεί η πρόσληψη των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε καλλιτεχνικές ειδικότητες. Υπάρχουν τμήματα όπως του χορού σε Γυμνάσιο και Λύκειο, χωρίς καθηγητές στο αντικείμενό τους, του θεάτρου – κινηματογράφου επίσης, όπου λείπουν οι εκπαιδευτικοί του κινηματογράφου, και ταυτόχρονα επειδή τα σχολεία αυτά είναι διαδημοτικά και υπερτοπικά, (ενιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα), οι χαμένες εκπαιδευτικές ώρες για όλα τα τμήματα και τις κατευθύνσεις είναι ήδη χιλιάδες.»