Αποτελέσματα ανακύκλωσης & βραβεύσεις σχολείων από τον σχολικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Κρωπίας

Στον πρωτότυπο σχολικό διαγωνισμό συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και δημιουργίας εικαστικών έργων που διοργάνωσε ο Δήμος Κρωπίας και η πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/koropi συμμετείχαν, 3.067 μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων Κορωπίου και 16 ομάδες μαθητών, δύο Γυμνάσιων και ενός ΓΕΛ.

Οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων συνέλεξαν σε κιλά,

Χαρτί 6.966, Αλουμίνιο 373, Πλαστικό 2.741 και 247 κιλά Μπαταρίες.

Στην κατηγορία των Νηπιαγωγείων Ιδιωτικών – Δημοσίων συμμετείχαν 12 σχολεία και τις τρεις πρώτες θέσεις

κατέλαβαν:

Το Νηπιαγωγείο «Ξεκίνημα», ακολούθησε το 2ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου και στην 3η θέση τα «Μελισσάκια».

Στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων συμμετείχαν 9 σχολεία και τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν: το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Κιτσίου, και τα Εκπαιδευτήρια Ποριώτου.

Στον διαγωνισμό εικαστικών έργων στα Γυμνάσια-Λύκεια Κορωπίου συμμετείχαν, το 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου, το 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου και το 1ο Γενικό Λύκειο, με 16 ομάδες μαθητών.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου με το έργο «Ο Ερικ» Αντιπροσωπεία του Δήμου Κρωπίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Πολίτη, κλιμάκιο δημοτικών στελεχών, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ομάδα του Followgreen, πραγματοποίησε επίσκεψη την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 στα σχολεία του Κορωπίου που πρώτευσαν στους διαγωνισμούς ανακύκλωσης.

Στα τρία πρώτα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η αντιπροσωπεία παρέδωσε ως συμβολικά βραβεία, τρία πολυμηχανήματα εκτυπώσεων ενώ στο 2ο Γυμνάσιο που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους ανακύκλωσης στο έργο με τον τίτλο «Ο Ερικ» μοιράστηκαν πέντε “έξυπνα” ρολόγια χειρός για τους μαθητές της πρώτης ομάδας.

Σε όλα τα σχολεία δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής για όλους τους μαθητές.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιήθηκε από το Δήμο Κρωπίας(Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι συνεργαζόμενες Διευθύνσεις σχολείων και οι πρωταγωνιστές, μαθητές και μαθήτριες) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής και την ΑΦΗΣ Α.Ε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Τέλος, η WATT A.Ε. στήριξε τον «Μαραθώνιο ανακύκλωσης» καθώς σε όλη την διάρκεια του, πραγματοποίησε τις συλλογές των ανακυκλώσιμων υλικών από τα σχολεία του Δήμου και προσέφερε τα δώρα για τις σχολικές μονάδες που πρώτευσαν στον διαγωνισμό.