Με προβλήματα θέρμανσης η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Σχολείων

Δεν ήταν οι καλύτερες συνθήκες για την επαναλειτουργία των Σχολείων, σήμερα το πρωί. Η εκτίμηση, αφορά όσα Σχολεία Δήμων λειτούργησαν από τις 8 π.μ. και μετά. 

Δεν αξιολογήθηκαν σωστά οι παρενέργειες της παγωνιάς που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας μέχρι και το πρωί σήμερα, με σημαντικότερη όλων, την αδυναμία των μηχανισμών θέρμανσης να ανεβάσουν σε διάστημα μόλις μιας ώρας τη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων των Σχολείων από το 0 στους 16-18 βαθμούς κελσίου.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι διευθυντές των σχολικών μονάδων έθεσαν σε λειτουργία τους καυστήρες γύρω στις 7 π.μ., οι αίθουσες μέχρι και τις 9 το πρωί δεν είχαν ζεσταθεί κι αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι μαθητές είναι ακινητοποιημένοι στα θρανία των τάξεών τους, εύλογα, προκύπτει ότι το πρόβλημα ήταν κάπως περισσότερο από αισθητό.

Η κατάσταση καλυτέρευσε μετά τις 10 π.μ. όταν η εξωτερική θερμοκρασία βελτιώθηκε και τα σώματα θέρμανσης «μπόρεσαν» να ζεστάνουν τις αίθουσες.

Πληροφορίες του ‘Ν’ από εκπαιδευτικούς αρκετών Σχολείων του Δήμου Παλλήνης, όχι μόνο επιβεβαίωσαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στις σχολικές αίθουσες, αναφέρθηκαν και σε παράπλευρες δυσκολίες, όπως στους παγωμένους σωλήνες ύδρευσης. Μάλιστα σε ένα Σχολείο, άργησαν να λειτουργήσουν οι σωλήνες νερού στους χώρους καθαριότητας και γίνεται αντιληπτό ποια προβλήματα σε επίπεδο υγιεινής ενδέχεται να προκληθούν όταν συμβαίνει μια τέτοια δυσλειτουργία-

Σε κάθε περίπτωση, οι δυσκολίες στη λειτουργία των Σχολείων δεν προσδιορίζονται απαραίτητα από την ποσότητα του χιονιού ή το ύψος του στις επιφάνειες των δρόμων, αλλά από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες όπως αυτές που σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ασφαλώς από τον μετασχηματισμό του χιονιού σε «πίστα παγοδρομίου.»