Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Μαθητικού Συμποσίου Λυκείων Αττικής στο 2ο Λύκειο Γέρακα

Με το θέμα «Συνυπάρχω, Συνανήκω, Συμπορεύομαι» άρχισαν οι εργασίες του ΙΖ’ Μαθητικού Συμποσίου Δικτύου Λυκείων Αττικής, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 8:30 το πρωί. Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, παρουσία του Υφυπουργού παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Ζουράρη, της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Μαρίας – Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Στέφανου Καπέλλα, της Εθνικής Συντονίστριας ASPnet Ελλάδας κ. Βέρας Δηλάρη και της Διευθύντριας του 2ου Λυκείου Γέρακα, κ. Ευαγγελίας Γεωργάκη. 

Οι εργασίες του Μαθητικού Συμποσίου

Πρώτη μέρα – πρώτο μέρος: Πολιτιστικό Γέρακα. Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις καλεσμένων και εκπροσώπων των σχολείων σε συνδυασμό με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δεύτερο μέρος: Μετάβαση στο 2ο Λύκειο για γεύμα, Συνεδρίαση μαθητών ανά επιτροπές, Συνεδρίαση Καθηγητών και Βραδινή εκδήλωση (διασκέδαση)

Δεύτερη μέρα – Πολιτιστικό Γέρακα : Παρουσίαση πορισμάτων από τους εκπροσώπους των επιτροπών. Κάθε πόρισμα έπρεπε να ψηφιστεί από το κοινό δι’ ανατάσεως των χειρών. Πριν από την αποδοχή του κάθε πορίσματος, το κοινό είχε δικαίωμα μέχρι τρεις ερωτήσεις, στις οποίες έπρεπε ο εκπρόσωπος να απαντήσει και να καλύψει όποιες απορίες.

22 Λύκεια από την Αττική, μεταξύ αυτών και ένα από την Κύπρο, ανέλυσαν τις έννοιες, των λέξεων «Συνυπάρχω, Συνανήκω, Συμπορεύομαι» και πρότειναν, τρόπους να γίνουν οι λέξεις και οι έννοιες πράξη.

Με σεβασμό στην διαφορετικότητα, από όπου κι αν προέρχεται, οι μαθητές αναφέρθηκαν σε θέματα, όπως, προσφυγικό, μεταναστευτικό, ομοφυλοφιλία, ΑΜΕΑ κλπ.

Με ώριμη σκέψη και συγκροτημένες προτάσεις προς την οικογένεια, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος και την πολιτεία γενικότερα, πρότειναν, πως όλοι μπορούμε να Συνυπάρξουμε, να Συνανήκουμε και να Συμπορευτούμε αρμονικά.

Το Συμπόσιο έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής, 17 Φεβρουαρίου 2017 και κατά ομολογία όλων των συμμετεχόντων, διακρίθηκε για την πολύ καλή οργάνωσή του και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των εργασιών του.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του, ιδιαίτερα στους μαθητές που συμμετείχαν στις εργασίες του Συμποσίου εκπροσωπώντας το Σχολείο τους με ευσυνείδητο, υπεύθυνο τρόπο, τους εκπαιδευτικούς του 2ου Λυκείου και κυρίως στη διευθύντρια του, κ. Ευαγγελία Γεωργάκη που «σήκωσε» το βάρος συντονισμού μιας μεγάλης ευθύνης με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο.

Οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες είναι ενδεικτικές των εργασιών του διήμερου Συμποσίου.