Παραπάνω ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς. Στόχος: “μείωση 10.000 αναπληρωτών”

Κατά οκτώ ώρες το μήνα, θα αυξηθεί το ωράριο δασκάλων και καθηγητών από το ερχόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, “οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι θα κληθούν να διδάξουν 26 ώρες την εβδομάδα”, από 24 σήμερα. Καθηγητές με προϋπηρεσία έως 6 χρόνια θα βρίσκονται στις αίθουσες 23 ώρες την εβδομάδα από 21. Με τις αλλαγές αυτές υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 10.000 θέσεις αναπληρωτών.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα, καθώς έχει να διαχειριστεί την προετοιμασία μίας πολύ δύσκολης χρονιάς, εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και το «ψαλίδι» που θα πέσει στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως, αφού οι αριθμοί για την κάλυψη των κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες -εξαιτίας των λιγοστών προσλήψεων που θα γίνουν αλλά και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων- “δεν βγαίνουν”.