Κλειστά όλα τα Σχολεία τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια

Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 τα Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή μας, κατά συνέπεια το διήμερο ανάπαυλας των μαθητών γίνεται τριήμερο κι αυτό, αναμφίβολα, συνιστά λόγο χαράς και ευκαιρία παράτασης της ξεκούρασης τους.

Αιτία;

Η εκλογική διαδικασία των δασκάλων και των καθηγητών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ)

Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει ώρα 9.00 π.μ. και θα λήξει ώρα 17.00. Οι δάσκαλοι των Σχολείων της περιοχής μας θα ψηφίσουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της δημοτικής ενότητας Παλλήνης και οι καθηγητές που επίσης προέρχονται από τα Σχολεία της περιοχής πρέπει να προσέλθουν στο 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης από ώρα 9.00 έως και 17.00.

• Σημειώνεται ότι και στις εκλογές αυτές το ήδη διαμορφωμένο κλίμα θα «εκτονωθεί» στις κάλπες εν μέσω των πολλαπλών προβλημάτων που χαρακτηρίζουν πρωτίστως το μισθολόγιο και το ασφαλιστικό των εκπαιδευτικών, τις συνθήκες λειτουργίες των Σχολείων και τις δυσμενείς προοπτικές που διαφαίνονται στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης.

• Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που θα κάνουν χρήση της άδειας μιας ημέρας προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, -προβλέπεται από την αριθμ. Φ.350/27/102826/Δ1/7-9-2012 εγκύκλιο- θα πρέπει να προσκομίσουν στην Υπηρεσία τους βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι ψήφισαν.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ συμμετέχουν στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 με κεντρική διεκδίκηση την μη ψήφιση του προϋπολογισμού 2013 και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τους όρους και τις αξιώσεις της τρόϊκα.