Κυρίαρχη δύναμη στην Ε΄ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής η παράταξη «Ενότητα Αριστερών Καθηγητών» με 48,88%

Πόλος συσπείρωσης ενός σημαντικού τμήματος των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η συνδικαλιστική παράταξη «Ενότητα Αριστερών Καθηγητών» σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 24ης Ιανουαρίου 2013. Σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2012 αύξησε το δείκτη διείσδυσής της στο σώμα των λειτουργών μέσης εκπαίδευσης κατά 6,64% εξασφαλίζοντας ποσοστό 48,88% έναντι 42,24% το 2012 και αναδεικνύοντας 4 έδρες μία επί πλέον από πέρυσι. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της πλειοψηφίας των καθηγητών το οποίο, διυλιζόμενο σε βάθος, περιέχει την αντίδραση –και αντίσταση- σε όλα όσα εξελίσσονται σε βάρος των λειτουργών της εκπαίδευσης και κατά μία έννοια σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών μας. (η συνέχεια μετά τον πίνακα)

Δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη της ΠΑΣΚ με 19,52% και με απώλεια 40 ψήφων σε σχέση με το 2012 (189) και σε ποσοστιαίο επίπεδο -5,74%. Σε ότι αφορά την ΠΑΣΚ πρέπει να σημειωθεί πως αν και η τρέχουσα πολιτική συγκυρία δεν της προσέφερε δυνατότητες ανάπτυξης της δυναμικής της, εν τούτοις κατάφερε να διατηρήσει τις δύο έδρες τις οποίες κατέχει σταθερά από το 2011 δείχνοντας, έτσι, ότι διατηρεί σταθερά συσπειρωμένο ένα τμήμα από τον «κορμό» των παλαιών μελών της.

Τρίτη εκλογική δύναμη σε απόσταση … αναπνοής η ΔΑΚΕ και με ποσοστό 19,13 έναντι 16,31% που είχε το 2012. Αύξησε τη δύναμή της κατά 24 ψηφοδέλτια και σε ποσοστιαίο επίπεδο κατά 2,82% διατηρώντας την μία έδρα που εξασφαλίζει από το 2011. Ως ένα βαθμό και για την παράταξη αυτή μάλλον ισχύει η εκτίμηση ότι αν και ο … ομφάλιος λώρος της παραπέμπει στον πολιτικό χώρο που ασκεί τη διοίκηση του κράτους και κατ΄επέκταση διαχειρίζεται με τους δύο «συγκατοίκους της» την υλοποίηση ενός ανάλγητου «μνημονίου», παρ΄όλα αυτά κατάφερε κατά κάτι να αυξήσει τη δυναμική της και –ιδού το οξύμωρο– σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι το 2011, όταν δηλαδή η «Νέα Δημοκρατία» είχε σαφή «αντιμνημονιακό» πολιτικό λόγο!

Σε ότι αφορά, την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ σε επίπεδο εκπροσώπησης της στο Δ.Σ. είχε απρόσμενη απώλεια δεδομένου ότι έχασε την μία έδρα που διατηρούσε τα τελευταία χρόνια. «Έπιασε» ποσοστό 9,70% υποχωρώντας σε σχέση με το 2012 κατά 0,32% που σε επίπεδο ψήφων αντιστοιχεί σε μόλις ….. ένα ψηφοδέλτιο. Το 2012 είχε 75 ψηφοδέλτια και σε αυτές τις εκλογές 74!

Τέλος, η πρωτοεμφανιζόμενη «Δημοκρατική Συνεργασία» πήρε το 2,75% από το σώμα των 784 ψηφισάντων -21 ψηφοδέλτια- και σε ότι αφορά τους «Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς», σύμφωνα με τον πίνακα των κοινοποιηθέντων αποτελεσμάτων, δεν έλαβαν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση, αν και το 2012 είχαν εξασφαλίσει 46 ψηφοδέλτια με ποσοστό 6,14%.

Απομένει η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με την παράταξη «Ενότητα Αριστερών Καθηγητών» και με τις 4 έδρες που εξασφάλισε να έχει τον «κύριο λόγο».