Εντός των προσεχών 15 ημερών παραδίδεται στο Δήμο Παλλήνης ο κύριος χώρος του 5ου Δημοτικού Γέρακα

Παραδίδεται στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης, ο 1ος όροφος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα. Η διαβεβαίωση δόθηκε από τον εργολάβο του έργου σήμερα το πρωί στον Δήμαρχο κ. Αθαν. Ζούτσο, στην διάρκεια ελέγχου της εξέλιξης των εργασιών αποπεράτωσης της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που προέκυψαν από τον επιτόπιο έλεγχο, οι κυρίως εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και απομένουν οι τοποθετήσεις των αλουμινίων στα παράθυρα, οι υδραυλικές συνδέσεις στους χώρους υγιεινής, η απομάκρυνση οικοδομικών υλικών και εργαλείων και ο καθαρισμός του χώρου. Ευθύς ως παραδοθεί ο χώρος του πρώτου ορόφου –στον οποίο βρίσκεται το 90% των αιθουσών διδασκαλίας – θα ακολουθήσει η μεταφορά εξοπλισμού του Σχολείου και σε ότι αφορά το χώρο του ισογείου, επί του οποίου βρίσκονται μεταξύ άλλων η αίθουσα εκδηλώσεων -από τις μεγαλύτερες και σχεδιαστικά καλύτερες από όσες υπάρχουν σήμερα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης, (βλέπε φωτογρ.)- και ο προοριζόμενος για λειτουργία κυλικείου χώρος, αναμένεται να παραδοθεί ως το τέλος Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία του Σχολείου θεωρείται ως εκ του μη άνευ δεδομένη και αναμφισβήτητα, θα συμβάλλει δραστικά στην εν μέρει «αποσυμφόρηση» των όμορων σχολικών μονάδων, παράλληλα με την ίδρυση του 7ου Δημοτικού Γέρακα, την οποία –πέραν της σχετικής απόφασης που «υιοθετήθηκε» από το Δημοτικό Συμβούλιο σε προγενέστερη συνεδρίασή του- διεκδικεί με πιεστικό τρόπο η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης.

Τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσο στην επίσκεψή του στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι Ειρήνη Κουνενάκη και Γρηγόριος Καραγιάννης.