Μαθητής του 1ου Γυμν. Παλλήνης θύμα τροχαίου επί της Λ. Μαραθώνος.-Ανακοίνωση-καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ

Ο τραυματισμός 14χρονου μαθητή του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης επί της λεωφόρου Μαραθώνος στην απόπειρα του να διασχίσει το οδόστρωμά της και η μεταφορά του στο νοσοκομείο για την περίθαλψη των τραυμάτων του, ήταν το μελανό στοιχείο της έναρξης λειτουργίας του εν λόγω Σχολείου, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. Ο άτυχος μαθητής παρασύρθηκε από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ν», η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, έχει όμως τραύματα κυρίως στο πρόσωπο και επί του παρόντος απαιτείται η παραμονή του στο νοσοκομείο.

Το θλιβερό περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο ένα αίτημα που «άγεται και φέρεται» την τελευταία δεκαετία, μένει στις καλένδες και επανέρχεται κάθε φορά που συμβαίνει να σημειώνεται ατύχημα με θύμα μαθητή του παρακείμενου Σχολείου.

Χάριν … συντήρησης της μνήμης, σημειώνεται ότι οι δημοτικές αρχές του πρώην Δήμου Παλλήνης (Σπ. Κωνσταντά και Θ. Γκοτσόπουλου) είχαν απευθυνθεί στο ΥΠΕΚΑ ζητώντας την κατασκευή αερογέφυρας επί της Λεωφ. Μαραθώνος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με αφορμή το χθεσινό ατύχημα, το ζήτημα εύλογα επανέρχεται στο προσκήνιο και η ευθύνη επίλυσής του περιέρχεται στην σημερινή δημοτική αρχή. Παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα χρονική συγκυρία είναι σχεδόν απαγορευτική για οποιαδήποτε κατασκευαστική παρέμβαση, -η κυβέρνηση αρνείται την εκταμίευση χρημάτων από το ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση ανέγερσης Σχολείων….!- η δημοτική αρχή οφείλει να εντάξει το θέμα της αερογέφυρας στην πρώτη σειρά των διεκδικήσεών της, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας του έργου αφορά την ανθρώπινη ζωή.

Για τον τραυματισμό του 14χρονου μαθητή η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελτικού περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Α. Μπαχτή και τον γεν. γραμματέα Δημ. Μπαξεβάνη –συμβαίνει να είναι ο γυμνασιάρχης του μαθητή-.

Το περιεχόμενό της:

«Σήμερα ,στη Λεωφόρο Μαραθώνος, μπροστά από τα σχολεία 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Παλλήνης τραυματίσθηκε μαθητής του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης από διερχόμενο αυτοκίνητο. Δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στο συγκεκριμένο σημείο και φοβόμαστε ότι, αν δε ληφθούν μέτρα, δε θα είναι το τελευταίο. Εκατοντάδες βιαστικοί μαθητές καθημερινά διασχίζουν τη Λ. Μαραθώνος, στην καλύτερη περίπτωση από μια διάβαση που το φανάρι «κάνει μια ώρα να ανάψει».

  • Από την εποχή που γινόταν η διαπλάτυνση της Λεωφόρου για τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων επισημάνθηκε η επικινδυνότητα του δρόμου για τους μαθητές και γενικότερα και τους πεζούς και το Δ. Σ της ΕΛΜΕ είχε απαιτήσει να γίνει πεζογέφυρα. Δυστυχώς η πολιτεία είχε θέσει άλλες προτεραιότητες και πιο πολύ μετρούσαν τα έργα βιτρίνας για τους δαπανηρούς Ολυμπιακούς αγώνες και όχι η ανθρώπινη ζωή.
  • Το 2009 μετά από σύσκεψη Γονέων- Δασκάλων-Καθηγητών είχαμε θέσει και πάλι το σοβαρό ζήτημα υπόψη του Δήμου.
  • Όλα αυτά τα χρόνια επίσης τίθεται ως έργο απόλυτης ανάγκης στην ετήσια έκθεση των Δ/ντών του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου.

Επειδή, αν γίνει άλλο τροχαίο, δε θα είναι δυστύχημα αλλά προμελετημένο έγκλημα

  • Καλούμε το Δήμαρχο Παλλήνης –Γέρακα να δρομολογήσει αμέσως την κατασκευή πεζογέφυρας για τις ανάγκες εκατοντάδων μαθητών, γιατί είναι βέβαιο ότι κάποια μέρα θα θρηνήσουμε θύματα.
  • Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο, για να κάνουν ο Δήμος και η πολιτεία το αυτονόητο, να προστατεύσουν δηλ. τη ζωή ανήλικων μαθητών.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Δεν παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας»