Η Ένωση Πολιτών Αττικής θα παρουσιάσει το Ανθολόγιο του Γιώργου Π. Ιατρού, “Μεσόγεια: το χαμένο περιβόλι της Αττικής” την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, ώρα 19:30 στο Οινοποιείο Πέτρου (Λ. Μαραθώνος 117 -μεταξύ ΟΑΕΔ και 1ου Λυκείου Παλλήνης)
Την εκδήλωση θα προσφωνήσουν:
Ο Δήμαρχος Δήμου, Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος και ο Πρόεδρος της Ενωσης Πολιτών Αττικής, κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο τ. Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου παλαιών κατοίκων Παλληνης «ο Παλληνεύς» κ. Κωνσταντίνος Ρομποτής, ο Αρχιτέκτων κ. Χρήστος Παπαχρήστου, ο Ιατρός – Συγγραφέας, κ. Ευάγγελος Μαυρουδής και ο συγγραφέας του βιβλίου, κ. Γιώργος Π. Ιατρού.
Συντονιστής: κ. Λευτέρης Κωνσταντινίδης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών Αττικής
Κείμενα θα διαβάσουν:
Μέλη της θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων των εργαστηρίων του Δήμου Παλλήνης
Την εκδήλωση στηρίζουν:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος παλαιών κατοίκων Παλλήνης «ο Παλληνεύς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπάτων «Οι Φίλοι της Γνώσης» και Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας, «Χρυσή Τομή».
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης
Λίγα λόγια για το βιβλίο του Γιώργου Π. Ιατρού
Στο Ανθολόγιο αυτό, ο συγγραφέας Γ. Ιατρού, πραγματοποιεί μια σπάνια καταγραφή του ιστορικού, λογοτεχνικού, λαογραφικού και φυσικού πλούτου των πάλαι ποτέ οικισμών των Μεσογείων Αττικής, από το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη, τη Βραυρώνα, τον Κουβαρά, τα Καλύβια και την Κερατέα, μέχρι τα Σπάτα, το Κορωπί, την Παιανία, την Παλλήνη, την Ανάβυσσο, την Παλαιά Φώκαια και τη Σαρωνίδα, με αναφορές από πηγές της αρχαιότητας, αλλά κα σύγχρονες.
Στο βιβλίο φιλοξενούνται κείμενα των Εντμόντ Αμπού, Αλεξ. Παπαδιαμάντη, Μιχ. Περάνθη, Γιάννη Κορδάτου, Λιλίκας Νάκου, Τζορτζ Φίνλεϊ, Κώστα Ουράνη, Νίκου Καζαντζάκη, Βασίλη Ρώτα, Οδυσσέα Ελύτη, Εβλιά Τσελεμπί, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Δημ. Καμπούρογλου, Μανώλη Γλέζου, Γεωργίου Σουρή, Φώτου Γιοφύλλη, Ηλία Βενέζη, Ζακ Λακαριέρ, Γιάννη Ρίτσου, Κώστα Βάρναλη κ.α.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης παρουσίασης, δεν περιορίζεται μόνο σε όσους κατάγονται ή έχουν σχέση με τα Μεσόγεια, αλλά και σε όλους εκείνους, που θέλουν να επαναξιολογήσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής και τις επιπτώσεις του, συγκρίνοντάς τον με τις αναφορές και τα έγκυρα στοιχεία προηγούμενων εποχών, όπου οι ρυθμοί ήταν πιο ήρεμοι, οι επαφές ήταν πιο ανθρώπινες και ο σεβασμός προς τη ζωοδόχο φύση, αποτελούσε τη βασική αρχή της καθημερινότητάς τους.