Σήμερα, Τρίτη, 16 Ιουνίου: online πέντε ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με ελεύθερη πρόσβαση

Δείτε σήμερα, Τρίτη, 16 Ιουνίου, online πέντε ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους είναι ελεύθερη.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι».

Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε την παράσταση ΕΔΩ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 18.00, στο πλαίσιο της σειράς #snfccAtHome: Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα Τρελαντώνης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη.

Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν τέσσερα έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Ακούστε τις αναγνώσεις ΕΔΩ

Ίδρυμα Ωνάση

Για ενδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του.

Σήμερα η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τον Δρ. Κωνσταντίνο Στάικο σε μια ομιλία για τη συλλογή βιβλίων και το σκεπτικό της Βιβλιοθήκης με τίτλο “Συλλέγοντας για το ευρύ κοινό.”

Ακούστε τον κ. Κ. Στάϊκο ΕΔΩ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’» του Alan Bennett, σε σκηνοθεσία του Adam Penford. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 18/6.

Δείτε την παράσταση ΕΔΩ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18.00 την όπερα «Věc Makropoulos» (Υπόθεση Μακρόπουλος) του Λέος Γιάνατσεκ.

Δείτε την παράσταση ΕΔΩ