«Η στέψη της Ποππαίας» του Μοντεβέρντι σε ψηφιακή αναμετάδοση του Μεγάρου Μουσικής

Μετά τη «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, μια εξαιρετική παραγωγή που το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το Σάββατο 4/4 στην πρεμιέρα του κύκλου «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο», οι διαδικτυακές προβολές στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συνεχίζονται την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 21.30 με την εμβληματική μπαρόκ όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι.

Το τελευταίο αριστούργημα του σπουδαίου Iταλού συνθέτη γράφτηκε τον 17ο αιώνα και βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Τζοβάννι Φραντσέσκο Μπουζενέλλο, που θεωρείται ο πρώτος λιμπρετίστας στην ιστορία της μουσικής.

Στο πρωτοποριακό -τόσο δραματουργικά, όσο και μουσικά- έργο του Μοντεβέρντι, τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει μια γοητευτική σοπράνο με έντονη σκηνική παρουσία, η Ιταλίδα Άννα Κατερίνα Αντονάτσι, ενώ τον Νέρωνα ενσαρκώνει ο διάσημος Αμερικανός τενόρος Γκρέγκορυ Κούντε.

Μαζί τους, καταξιωμένοι λυρικοί ερμηνευτές με διεθνή καλλιτεχνική πορεία, όπως ο κόντρα τενόρος Μάικλ Τσανς (Όθων), ο μπάσος Ματτίας Χαίλλε (Σενέκας), η μετζοσοπράνο Νάνσυ Μώλτσμπυ (Οκταβία), αλλά και διακεκριμένοι Έλληνες μονωδοί (Κωστής Κωνσταντάρας, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Ναλμπάντης, Μαίρη-Έλεν Νέζη κ.ά.). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μίχαελ Χάμπε.

Την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Πωλ Γκούντουιν. Λαμβάνουν επίσης μέρος οι σολίστ του London Monteverdi Ensemble.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ