7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, επιστρέφει με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Ύδρα, στον Πόρο, στα Κύθηρα και για πρώτη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων. (Από Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017 έως Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017) 

Όπως κάθε χρόνο, το μουσικό σύνολο Leonardi Ensemble θα συμπράξει με εξαιρετικούς μουσικούς διεθνούς φήμης που θα επισκεφτούν την Ελλάδα από την 01 έως τις 09 Αυγούστου 2017, και θα παρουσιάσουν επτά συναυλίες μουσικής δωματίου, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Bach, Mozart, Brahms, Schumann, Beethoven και Debussy.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου θα πλημμυρίσει τα νησιά του Αργοσαρωνικού για εννέα μέρες με τους ήχους σπουδαίων μουσικών έργων. Μια από τις ξεχωριστές στιγμές του προγράμματος είναι οι συναυλίες με τις Παραλλαγές Goldberg του J.S.Bach σε μια ενδόμυχη μεταγραφή για τρίο εγχόρδων του Ρώσου βιολονίστα Dimitri Sitkovetsky. Αυτή η πανέμορφη μεταγραφή είναι εμπνευσμένη από την θρυλική ηχογράφηση του Glenn Gould του 1981, μια από τις δημοφιλέστερες ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής όλων των εποχών. Στις 6 Αυγούστου στην ‘Υδρα θα συνδυαστεί με την περίφημη Σονάτα «Κreutzer» op.47 για βιολί και πιάνο του L.v.Beethoven, ενώ μην παραλείψετε να ακούσετε και το Κουιντέτο με πιάνο op. 44 του Robert Schumann.

Aυτή τη χρονιά, το φεστιβάλ πλαισιώνουν και υποστηρίζουν μουσικά διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί που έρχονται για πρώτη φορά, όπως η Καναδοαμερικανή βιολονίστρια Μaia Cabeza, νικήτρια του διαγωνισμού «Leopold Mozart» και μέλος της Karajan Orchestra Academy της Φιλαρμονικής του Βερολίνου από το 2012 έως το 2014, ο Μanuel Hofer κορυφαίος στις βιόλες στην Ορχήστρα Δωματίου της Στουτγκάρδης, ο Martin Leo Schmidt μαθητής του θρυλικού βιολοντσελίστα Heinrich Schiff και συνεργάτης της Mahler Chamber Orchestra και η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων.

Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

Μουσικό Σύνολο LEONARDI ENSEMBLE

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, τοARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και το σύνολο Leondari Ensemble ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολίστας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης συνεργάζεται με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και στο παρελθόν με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. ‘Eχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού.

Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra, η Covent Garden, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

 

MEΘΑΝΑ

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017, 21.00

‘Παραλλαγές Goldberg’, BWV 988 J. S. Bach (μτγρ. Sitkovetsky για τρίο εγχόρδων)

Χώρος διεξαγωγής: Aνοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

 

ΓΑΛΑΤΑΣ

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 21:00

Σονάτα για βιολοντσέλλο και πιάνο (1915) Debussy  Σονάτα για βιολί και πιάνο ν.9, Op.47, ‘Kreutzer’ Beethoven

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Κουιντέτο με πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, Op. 44 Schumann

Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

 

ΠΟΡΟΣ

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017, 21:00

Κουαρτέτο εγχόρδων ν.2 σε λα ελάσσονα, Op. 51 No. 2 Brahms

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Κουιντέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, K. 516 Mozart

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

 

ΣΠΕΤΣΕΣ

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 21:00

Κουαρτέτο εγχόρδων ν.2 σε λα ελάσσονα, Op. 51 No. 2 Brahms

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Κουιντέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα, K. 516 Mozart

Χώρος διεξαγωγής: Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

ΥΔΡΑ

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 21:00

Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο (1915) Debussy  Κουαρτέτο εγχόρδων ν.2 σε λα ελάσσονα, Op. 51 No. 2 Brahms

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Κουιντέτο με πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, Op. 44 Schumann

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

 

ΥΔΡΑ

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 21:00

Σονάτα για βιολί και πιάνο ν.9, Op.47, ‘Kreutzer’ Beethoven

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ‘

Παραλλαγές Goldberg’, BWV 988 J. S. Bach (μτγρ. Sitkovetsky για τρίο εγχόρδων

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

 

ΚΥΘΗΡΑ

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017, 21:00

‘Παραλλαγές Goldberg’, BWV 988 J. S. Bach

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Κουιντέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα K. 516 Mozart

Χώρος διεξαγωγής: Πολυχώρος Ζείδωρος

Πληροφορίες

Εισιτήρια

Πλήρες πακέτο Φεστιβάλ: 50 ευρώ (premium)

ΥΔΡΑ/ΣΠΕΤΣΕΣ: 10 ευρώ (standard) – 20 ευρώ (premium)

ΠΟΡΟΣ / ΚΥΘΗΡΑ/ΜΕΘΑΝΑ : 10 ευρώ (standard)

ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή

Παιδιά: είσοδος ελεύθερη

Για προκράτηση των εισιτηρίων και εκπτωτικά φεστιβαλικά πακέτα εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/