fbpx

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας. 1 Ιουλίου ως και 9 Σεπτ. 2018 (ΟΛΟ το πρόγραμμα)

Αρχίζουν την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας –ΝΠΔΔ Στητός υπό την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2018». Οι εκδηλώσεις φέτος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κιούση, αφιερώνονται στο εθελοντικό κίνημα του Δήμου Κρωπίας και χωρίζονται σε δύο περιόδους.  


Η πρώτη διαρκεί, από Κυριακή 1 Ιουλίου έως Τετάρτη 18 Ιουλίου και η δεύτερη περίοδος από 26 Αυγούστου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Τα «Σφήττεια 2018» σε επίπεδο σύλληψης και στοχοθεσίας χαρακτηρίζονται από όραμα, κοινωνικό αφουγκρασμό και περιλαμβάνουν, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική παραγωγή και τοπικούς καλλιτέχνες (μια σταθερή πολιτική προσήλωση του Δημάρχου Δημήτρη Κιούση καθώς και των ανθρώπων που από το 2011 στελεχώνουν το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός και τα τμήματα του.

Επίσης, περιλαμβάνουν τοπικές θρησκευτικές εορτές του καλοκαιριού (Αγίας Μαρίνας, Αγίου Φανουρίου, Γέννηση της Θεοτόκου) επιλεγμένες πολιτιστικές δημιουργίες θεατρικών και μουσικών σχημάτων ακόμα και από το εξωτερικό και πάντα υπό τους περιορισμούς των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και των νομικών προσώπων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα των «Σφηττείων» έχει συμπεριληφθεί τα τελευταία χρόνια και η τελετή βράβευσης επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωση τους, ο Δήμος Κρωπίας και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός αναδεικνύουν το σκεπτικό οργάνωσης των φετινών εκδηλώσεων, αποδίδουν ιδιαίτερη τιμή στο εθελοντικό κίνημα και απευθύνουν έκκληση προς όσους θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις να θυμηθούν τους συμπολίτες τους που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση πολύ επάνω από το μέσο όρο. Ζητούν, αντί εισιτηρίου να έχουν μαζί τους στερεά τρόφιμα ή και φάρμακα που δεν έχει λήξει η προθεσμία ισχύος τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Ο Δήμος Κρωπίας και το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός με την συνετή πολιτική διαχείριση των οικονομικών τους, διασφαλίζουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στις δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτι που δεν είναι, εδώ και χρόνια, δεδομένο για όλους τους Ο.Τ.Α.

Παράλληλα συνεχίζουν να διατηρούν στις μεγάλες συναυλίες των Σφηττείων ενεργό το κίνημα κοινωνικής αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας των συμπολιτών μας μέσω της πρόσκλησης για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις δημοτικές κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κρωπίας & Κοινωνικό Φαρμακείο) ενώ και φέτος επιμένουν «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ» και αφιερώνουν τα Σφήττεια στους εθελοντές και εθελόντριες για την προσφορά τους σε όλες τις αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές δομές του Δήμου και σε αντίστοιχες δράσεις.

Συγκεκριμένα πριν από τις συναυλίες, της 11ης Ιουλίου 2018 και της 2ας Σεπτεμβρίου 2018 μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (χωρίς κόκκινη γραμμή, που δεν έχουν λήξει) και υγειονομικό υλικό.

Την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης κάνει το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου με μουσικοχορευτική εκδήλωση («Θύμησες και ονείρατα, στου χορού τα βήματα»)  στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 9 το βράδυ της Κυριακής 1 Ιουλίου. Πριν την συναυλία, στις 20:00, στο προαύλιο χώρο του Κτιρίου Δεξαμενής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του «ΝΠΔΔ Σφηττος» με θέματα εμπνευσμένα από τα τοπία και ορόσημα του Κορωπίου και των Μεσογείων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως 18 Ιουλίου 2018, ώρες 20:00 έως 22:00 και μόνο τις ημέρες των εκδηλώσεων. Την εικαστική επιμέλεια έχει η Τερέζα Παπαμιχάλη.

Οι χώροι διεξαγωγής των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2018 είναι: Το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλ. Δεξαμενής (είναι ο κύριος τόπος των εκδηλώσεων), το προαύλιο του Κτιρίου της Πλ. Δεξαμενής, το αμφιθέατρο του Δημαρχείου, η παραλία της Αγίας Μαρίνας-εγκαταστάσεις ΝΑΟ Κέκρωψ, ο ανοιχτός χώρος κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Καρελλά και ο Άγιος Δημήτριος Αλυκού.

Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, “η φιλοσοφία μας: ελεύθερη είσοδος, χαμηλό κόστος, εθελοντική προσφορά

Ο Δήμος Κρωπίας σχεδιάζει και υλοποιεί εδώ και χρόνια μια στρατηγική που επιδιώκει τη δημιουργική προσαρμογή και ανάπτυξη όλων των πηγών πολιτιστικής παραγωγής της χώρας μας και ευρύτερα, των βασικών χαρακτηριστικών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, χωρίς αποκλεισμούς και «ελιτίστικες» προσεγγίσεις.

Τα «Σφήττεια 2018», η κορυφαία ετήσια πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου μας, που φέρει το όνομα του αρχαίου Δήμου Σφηττού– ενός από τους τέσσερις αρχαίους δήμους, που περιλαμβάνονται στο Δήμο Κρωπίας (Σφηττός, Λαμπτραί, Κίκκυνα, Ώη) ξεκινάνε.

Φέτος τα «Σφήττεια» αφιερώνονται στους εκατοντάδες εθελοντές του Δήμου μας ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας με επιλεγμένες μουσικές συναυλίες.

Ο Δήμος μας, συνεπής στις επιλογές του, για 8η συνεχή χρονιά, υπό συνθήκες περιοριστικών οικονομικών μέτρων προκρίνει πολιτιστικές προτάσεις της δημοτικής μας πολιτικής, που υλοποιούνται μέσω του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός.

Επιλέγει προσεγμένες καλλιτεχνικές παραγωγές τοπικών συλλόγων και άλλων καλλιτεχνικών σχημάτων αυτή τη φορά και από την Ευρώπη. Η πολιτική μας για το κόστος των εκδηλώσεων είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη: ελεύθερη είσοδος, χαμηλό κόστος, εθελοντική προσφορά. 

Αντώνης Κορωνιάς, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ»: “είμαστε ανοιχτοί στα πολιτιστικά ρεύματα της εποχής μας”

Το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός και η οργανωτική επιτροπή, σας προσκαλούν στα «Σφήττεια 2018». Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει από το 2011:

Δημιουργούμε πολιτιστική παράδοση, εξελίσσουμε δημιουργικά τη διοργάνωση, αξιοποιούμε σταδιακά τοπικούς παλαιούς και νέους καλλιτέχνες, είμαστε ανοιχτοί στα πολιτιστικά ρεύματα της εποχής μας και αναπτύσσουμε την ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα με σεβασμό και ευθύνη.

Τα τμήματα του ΝΠΔΔ Σφηττός, η Δημοτική Φιλαρμονική, οι θεατρικές και χορευτικές ομάδες του, σύλλογοι και ιδιωτικοί πολιτιστικοί φορείς συνεργάζονται αρμονικά και προσφέρουν και πάλι πολλές ευκαιρίες, ψυχαγωγίας που καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα. Σας προσκαλούμε στη μεγάλη εορτή του Πολιτισμού στο Δήμο Κρωπίας : «Σφήττεια 2018!».

Θοδωρής Γρίβας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας: “Επιλέγουμε «Σφήττεια» και το 2018!”

“Σας καλώ και φέτος να στηρίξετε τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης. Να υποστηρίξετε δράσεις ενίσχυσης των δημοτικών κοινωνικών δομών. Δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που υποφέρουν, τους συγγενείς μας που είναι ηλικιωμένοι ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας μόνιμα ή περιστασιακά.

Όλοι, αιρετοί και πολίτες, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, δεν αλλάξαμε τις συνήθειες μας. Επιλέγουμε το Κορωπί και τις πολιτιστικές του προτάσεις.

Διότι τα Σφήττεια είναι μια ευκαιρία να ψυχαγωγηθούμε και να απομακρύνουμε για λίγο τις έγνοιες και τα προβλήματά μας. Γι’ αυτό επιλέγουμε το δικό μας πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Δήμο μας. Επιλέγουμε «Σφήττεια» και το 2018!”

Διοικητικό Συμβούλιο Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ»

Αντώνιος Κορωνιάς, Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», Δημοτικός Σύμβουλος,
Αμαλία Γκιόκα, Αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», Δημοτική Σύμβουλος
Αγγελική Γκιόκα, Γραμματέας Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος
Ελένη Κωστίδη, Γενική Γραμματέας Δήμου Κρωπίας

Οργανωτική Επιτροπή

Αντώνιος Κορωνιάς, Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», Δημοτικός Σύμβουλος,
Αμαλία Γκιόκα, Αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Σφηττός», Δημοτική Σύμβουλος,
Πετρούλα Γαλάνη-Νουχάκη,
Αγγελική Γκίκα,
Μαρία Δούζη,
Αντωνία Ιωακειμίδου,
Βαρβάρα Γκιόκα,
Αναστασία Λέκκα,
Καλομοίρα Πρόφη

Υπεύθυνη επικοινωνίας Σφηττείων 2018»: Βαρβάρα Γκιόκα, e-email : barbaragioka@yahoo.gr  κιν.:6974-076908

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

1-2467778