Ατζέντα επιλεγμένων εκδηλώσεων. Εβδομάδα 2 μέχρι 7 Ιουλίου 2018

Ημερολόγιο επιλεγμένων εκδηλώσεων της εβδομάδας 2 μέχρι 7 Ιουλίου 2018 

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018


Το Ηρώδειο υποδέχεται τη Philarmonia Orchestra του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Έσα Πέκα Σαλόνεν για την παρουσίαση της «Ηρωϊκής» Συμφωνίας του Μπετόβεν και αποσπάσματα από το «Λυκόφως των Θεών» του Βάγκνερ στις 9.μ..
Ερμηνεύει η μέτζο σοπράνο Μισέλ ντε Γιανγκ.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018


Οι Calexico έρχονται στο Ηρώδειο από την Αριζόνα της Αμερικής για δύο βραδιές με τον ιδιαίτερο ήχο τους που συνδυάζει επιρροές από ροκ, τζαζ και Λατινική Αμερική. Ώρα έναρξης 9 μ.μ.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

                                                                                    *           *        *        *

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Φοίνικας» (εκδ. Πατάκη) του Χρήστου Χωμενίδη στο βιβλιοπωλείο «Το Θέμα» από τον συγγραφέα και τη Ρούλα Μακρή στις 8 μ.μ.
Φιλολάου 62, Παγκράτι

Πέμπτη 5 Ιουλίου

Η Νάνα Μούσχουρη εμφανίζεται στο Ηρώδειο για μια μοναδική συναυλία από το πλούσιο ρεπερτόριο της. Στις 9 μ.μ.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Αντζέλικα Ντασκ με καλεσμένους μουσικούς εμφανίζεται στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 9 μ.μ.


Gypsy Jazz μουσικές με ρεπερτόριο που εμπνέεται από τον βιρτουόζο Τζάνγκο Ρέϊνχαρντ παρουσιάζουν οι Hot Club de Grece με τη σύμπραξη της βιολονίστας Μαρίας Μανουσάκη στις 9 μ.μ. στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου.
Πανεπιστημίου 12

Παρασκευή 6 Ιουλίου


Υπό τον ουρανό του Αστεροσκοπείου, ο καθηγητής και συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης θα αναζητήσει μέσα από τις γραφές των ανθρώπων απαντήσεις για τα μυστικά του σύμπαντος, σε μια διάλεξη με τίτλο «Η εξωγήινή μας μοναξιά».

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, σοπράνο, αστροφυσικός. Στις 9 μ.μ.

Λόφος, Μουσών, Θησείο

Σάββατο 7 Ιουλίου & Πέμπτη, 12 Ιουλίου


Το Αληθινό Tango από την Αργεντινή ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.
Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D ‘Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla.

Την παράσταση μπορείτε να δείτε είτε στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης το Σάββατο 7 Ιουλίου ώρα 9 μ.μ. ή στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου – Παπάγου την Πέμπτη, 12 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ.