Θεατρική παράσταση στο Γέρακα: “Υπήρξα με δύναμη κι αίσθημα”. Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ. Σάββατο 12 Μαίου

Το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ ανεβάζει σε θεατρική παράσταση το έργο που δημιουργήθηκε στο Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής & Παράστασης ενηλίκωνμε θέμα τη «γυναικεία ψυχή» με τη φροντίδα της Ιουλίας Μπαλάσκα και τη συμβολή της Εύης Κουλαμά “Υπήρξα με δύναμη κι αίσθημα* .

Ένα έργο πέντε σύγχρονων γυναικών σε διάλογο με πέντε ηρωίδες αρχαίων ελληνικών τραγωδιών, στην αναζήτηση του νοήματος της ύπαρξης μέσα από τον έρωτα, την προδοσία, τη θυσία, τη σχέση.

ΘΕΑΤΡΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Χαλεπά 6α, Γέρακας – τηλ. 2106921467

Σάββατο 12 Μαΐου 2018, ώρα 21:00

Είσοδος 7 ευρώ για όσους είναι πάνω από 18 ετών

*από ποίημα της Σαπφούς

Περίληψη θεατρικού έργου

 

“Υπήρξα με δύναμη κι αίσθημα”

 

Το έργο δημιουργήθηκε σε Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής & Παράστασης, από τέσσερις σύγχρονες γυναίκες, σε διάλογο με ηρωίδες Αρχαίων Ελληνικών τραγωδιών. 

Στη διάρκεια πέντε μηνών, προσέγγισαν το θέμα της γυναικείας ψυχής, αναζητώντας το νόημα της ύπαρξης μέσα από τον έρωτα, την προδοσία, τη θυσία και την αγάπη.

Στο έργο που συνέγραψαν, περιδιαβαίνουν σκηνές ζωής, μέσα στη σχέση με τον άντρα και εκτός, βρίσκονται αντιμέτωπες με το δίλημμα «μόνη ή μαζί» και με τον φόβο μη χάσουν κομμάτια του εαυτού τους.Αναρωτιούνται τι είναι η θυσία: εγκατάλειψη του εαυτού ή ηρωική πράξη αγάπης;

Τι κάνεις όταν σε προδίδει ο άλλος;

Συνεχίζεις ν’ αγαπάς;

Βιώνοντας το ένα συναίσθημα μετά το άλλο – αγωνία, χαρά, θλίψη, θυμό – αναζητούν τις απαντήσεις μεταξύ τους, μα και πίνοντας ένα ποτήρι κρασί με τη Μήδεια, την Ελένη, την Ιφιγένεια και την Άλκηστη, ρωτώντας τες πώς το έζησαν, τι έχουν να τους πουν, μέσα από τη δική τους ματιά. 

ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΝΑΘΛΟΝ – Χαλεπά 6α, Γέρακας – τηλ. 2106921467