Υπό την πολιτική σκέπη της «Χρυσής Αυγής» «ο αγώνας» κατά της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Γέρακα!

Οι ακραίες αντιδράσεις που αναδείχθηκαν από ένα τμήμα της τοπικής κοινωνίας και οι εύλογοι προβληματισμοί ενός αντίστοιχου αριθμού πολιτών εξ αιτίας της έλλειψης υπεύθυνης ενημέρωσης, αναφορικά με την προγραμματιζόμενη δημιουργία Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων, στην περιοχή Δέση Γέρακα, «έδωσαν» χώρο στην «Χρυσή Αυγή» να προσφέρει πολιτική κάλυψη σε μια υπόθεση που δεν της αξίζει μια τέτοια μεταχείριση.

Με δύο Ερωτήσεις βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» -από τους Ηλία Κασιδιάρη και Χρήστο Παππάς- οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2019, ερωτώνται οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, «αν σκοπεύουν να ακυρώσουν την επικείμενη εγκατάσταση κέντρου λαθρομεταναστών στο Γέρακα» με το επιχείρημα ότι «δημιουργείται άλλη μια εστία παραβατικότητας και ανομίας με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική ειρήνη και ευταξία.»

Το αξιοσημείωτο σε ότι αφορά το περιεχόμενο της έγγραφης παρέμβασης του κ. Χρήστου Παππά, είναι ότι καλείται ο υπουργός Εσωτερικών να απαντήσει στο ερώτημα «για ποιους λόγους στη σχετική διεξαχθείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, δεν διεσαφηνίσθησαν πλήρως οι πτυχές του εν λόγω ζητήματος» παρότι είναι γνωστό τόσο στον ίδιο όσο και στους πληροφοριοδότες του που βρίσκονταν το βράδυ της Τρίτης, 12 Μαρτίου στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Παλλήνης, ότι το αιρετό Δημοτικό Συμβούλιο του κάθε Δήμου, συνιστά, αυτόνομη θεσμική οντότητα και όχι «υπηρεσιακό όργανο» ενταγμένο στις αρμοδιότητες του οποιουδήποτε υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με ενδιαφέρον οι απαντήσεις των τριών υπουργών, κυρίως της πολιτικής ηγεσίας της Μεταναστευτικής Πολιτικής όπου και υπάγεται αποκλειστικά το θέμα, προκειμένου να «φωτιστεί» ακόμη περισσότερο μια υπόθεση που τα κύρια χαρακτηριστικά της προσδιορίζονται από λίγες και μόνο λέξεις: κοινωνική ευθύνη, κοινωνική ευαισθησία, κοινωνική αλληλεγγύη και υποχρέωση της χώρας έναντι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, φορέα ενταγμένου στη λειτουργία του ΟΗΕ (και όχι Μ.Κ.Ο. όπως, ατυχώς, αναφέρει στην Ερώτηση του, ο κ. Χρ. Παππάς.)

Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των δύο Ερωτήσεων των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής»

Προς: Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων- ανήλικων λαθρομεταναστών στον Γέρακα»

Προσφάτως, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με ΜΚΟ έχει προχωρήσει στη μίσθωση χώρου ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Δέση του Γέρακα (προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί ασυνόδευτοι ανήλικοι λαθρομετανάστες).

Λίαν προσφάτως ελήφθη και άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία προκειμένου να μετασκευαστούν οι χώροι για τη φιλοξενία αριθμού μεγαλύτερου από 40 άτομα

Εν τούτοις, οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν μόνοι τους την ανέγερση του σχετικού κτιρίου το οποίο βρίσκεται σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων, χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί ενημέρωσή τους από τον δήμο για την ανέγερση του κτιρίου και κυρίως για τον σκοπό λειτουργίας του. Στα πλαίσια της αντιθέσεως των κατοίκων του Γέρακα, έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τις 500 υπογραφές με σκοπό την απομάκρυνση των συγκεκριμένων υποδομών υποδοχής παρανόμων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια δομή φιλοξενίας των ασυνόδευτων είχε δημιουργηθεί και στην Παιανία, στο κτίριο «Περιβολάκι» και η κινητοποίηση των κατοίκων σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή, οδήγησαν στην απομάκρυνσή της, τον Μάιο του 2017, αφού υπήρξε πλήθος καταγγελιών από κατοίκους περιοχής στην αστυνομία, για επεισόδια και για άλλες έκνομες ενέργειες από πλευράς των ανήλικων λαθρομεταναστών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Για ποιον λόγο δεν ενημερωθήκαν οι κάτοικοι της περιοχής;

Θα ληφθούν υπόψιν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων με σκοπό την απομάκρυνση αυτών των δομών από τον Γέρακα;

Υπάρχει πρόθεση για παύση της καταστροφικής πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων»;

Ποια είναι η εμπλεκόμενη Μ.Κ.Ο;

Αθήνα, 13/03/2019

Ο ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Κασιδιάρης

Βουλευτής Αττικής

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργείο Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Σχετικώς με την επικείμενη εγκατάσταση κέντρου λαθρομεταναστών στο Γέρακα»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Μεταναστευτική Πολιτικής σε αγαστή σύμπραξη με τις ΜΚΟ, έχει προβεί σε μίσθωση χώρου ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή «Δέση» του Γέρακα (στο τέρμα της οδού Πάρνωνος) προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί ανήλικοι λαθρομετανάστες, εφηβικής ηλικίας. Προκειμένου δε να μετασκευασθούν οι χώροι για τη διαμονή 40 εφήβων, σε πρώτη φάση, προσφάτως ελήφθη και άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υποδομή χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανήκει σε ιδιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων λαθρομεταναστών είχε δημιουργηθεί και στην Παιανία, στο κτίριο «Περιβολάκι» και η κινητοποίηση των κατοίκων σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή, οδήγησαν στην απομάκρυνσή της, τον Μάιο του 2017, αφού υπήρξε πλήθος καταγγελιών από κατοίκους περιοχής, στην αστυνομία, για επεισόδια και για άλλες έκνομες ενέργειες από πλευράς των εφήβων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Για ποιους λόγους δρομολογείται ένα τέτοιο εγχείρημα σιωπηρώς και δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως οι κάτοικοι, αφού αυτοί κινητοποιήθηκαν αρχικώς από την έντονη κινητικότητα μελών τεχνικών συνεργείων;

Για ποιους λόγους στη σχετική διεξαχθείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, δεν διεσαφηνίσθησαν πλήρως οι πτυχές του εν λόγω ζητήματος;

Προτίθεσθε να ακυρώσετε την ενέργεια αυτή, διότι έτσι δημιουργείται άλλη μια εστία παραβατικότητας και ανομίας με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική ειρήνη και ευταξία;

Αθήνα, 12/3/2019

Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς

Βουλευτής Επικρατείας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ