Τρισυπόστατο … άρωμα γυναίκας στις Δημοτικές Εκλογές Παλλήνης

Τρεις γυναίκες θα διεκδικήσουν τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης στις εκλογές του προσεχούς Μαίου.

Η Ειρήνη Κουνενάκη, η Θεοδώρα Πασχαλίδου και η Ραχήλ Μακρή. Αναμφίβολα, δεν πρόκειται για πρωτόγνωρη έκπληξη δεδομένου ότι στους μεγάλους Δήμους της χώρας κατά καιρούς έχει καταγραφεί αντίστοιχο γεγονός, δεν εμφανίζει όμως τη συχνότητα που χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των ανδρών κυρίως στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το …εγχείρημα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και φυσικά, πολύ μεγαλύτερο το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις κάλπες για την κάθε μια χωριστά.
Αν, τώρα, στις τρεις υποψήφιες για το αξίωμα του Δημάρχου προστεθεί και η διάταξη του νόμου που υποχρεώνει τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς να περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτια τους γυναίκες σε ποσοστό 40%, τότε, μιλάμε για ….άρωμα γυναίκας με χαρακτηριστικά επικυριαρχίας!

Από τις τρεις υποψήφιες Δημάρχους, μόνο η Ειρήνη Κουνενάκη έχει προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία σε αντίθεση με τις συνυποψήφιες της οι οποίες για πρώτη φορά συμμετέχουν σε δημοτικές εκλογές.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά στοιχεία τα οποία αντλήθηκαν από τις δημόσιες αυτοπαρουσιάσεις των τριών υποψηφίων.

Ειρήνη Κουνενάκη

Η Ειρήνη Κουνενάκη, 56 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Κοινωνιολογίας ( Goldsmiths College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics and Political Science.
Έχει περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα. Διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στους τομείς της Κοινωνικής Πολιτικής και της Πολιτικής και Διοικητικής Οργάνωσης του Δημόσιου Τομέα και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων από το 2003.

Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης τις περιόδους 2003-2006, 2011-2019 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής επί μια επταετία.

Τον Ιανουάριο του 2018, με αφορμή παραποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, αποχωρεί από την παράταξη της πλειοψηφίας και έκτοτε συμμετέχει στο Δ.Σ. ως ανεξάρτητη.

Από τον Ιούνιο του 2017, είναι μέλος του Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και από τον Ιανουάριο 2018, Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. (ΠΕΔΑ). Από το 2010 είναι μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από το Μάϊο του 2018 συμμετέχει στη νέα αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας και στις 8 Ιανουαρίου 2019 προτείνεται και εκλέγεται με ομόφωνη απόφαση, επικεφαλής της παράταξης.

 

Θεοδώρα Πασχαλίδου

Η Θεοδώρα Πασχαλίδου, 35 ετών, αυτοαπασχολούμενη, κοινωνιολόγος, κάτοικος Παλλήνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, δραστηριοποιείται στο κίνημα των γονιών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

 

Ραχήλ Μακρή

Η Ραχήλ Μακρή, 45 ετών, π. Βουλευτής, Οικονομολόγος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Τραπεζική Επιστήμη (MSc in banking)

Επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Μέτωπο Νίκης», ενός ζωντανού και ανοιχτού στην κοινωνία Πολιτικού Μετώπου: Πολιτών, Οργανώσεων, Κινημάτων και Συλλογικοτήτων με σκοπό την αντίσταση, την ανατροπή των πρωταίτιων της σκηνοθετημένης και εγκληματικής κρίσης, την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, τον σχεδιασμό των εναλλακτικών προτάσεων και πλάνων για την έξοδο από το δημοσιονομικό τέλμα και την ανθρωπιστική κρίση.

Τον σχεδιασμό ενός μοντέρνου, ευέλικτου κράτους στο πλευρό του Πολίτη, που θα προωθεί την Ανάπτυξη, την Κοινωνική Πρόνοια, την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.

Ζει στο Γέρακα και έχει δύο γιους.