Δεν δημιουργείται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων επί της λεωφ. Σπάτων

Δεν επιβεβαιώνονται από καμία αρμόδια πηγή οι πληροφορίες που διακινήθηκαν με έμφαση, σήμερα πρωί για δημιουργία κέντρου υποδοχής φιλοξενίας προσφύγων επί της λεωφόρου Σπάτων, στο χώρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε η επιχείρηση IDEA.

Οι φήμες ξεκίνησαν από την μαρτυρία πολιτών, ότι το βράδυ της Τρίτης 1 Μαρτίου οχήματα του στρατού και της αστυνομίας παρέμειναν επί πολύ ώρα στον εφαπτόμενο της λεωφ. Σπάτων χώρο στάθμευσης του IDEA.

Η πληροφορία διακινήθηκε προς πολλές κατευθύνσεις, σε σημείο που μαθητές δημοτικού σχολείου της Παλλήνης να εκδηλώσουν την πρόθεση συγκέντρωσης τροφίμων και ρουχισμού για να παραδοθούν στους πρόσφυγες.

Ο «Ν» επισκέφθηκε το χώρο επί της λεωφ. Σπάτων, επικοινώνησε με αρμόδιες υπηρεσίες, από πουθενά όμως δεν προέκυψε οποιαδήποτε πληροφορία που να επιβεβαιώνει τη δημιουργία κέντρου υποδοχής φιλοξενίας στο χώρο που στεγάζονταν η επιχείρηση IDEA.

Όπως, διαπιστώθηκε, υπάρχει μια κινητικότητα εξωραϊσμού του χώρου η οποία όμως δεν σχετίζεται με τη δημιουργία καταλύματος φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο ιδιοκτήτες της έκτασης που φιλοξενούσε το κατάστημα IDEA αποφάσισαν να διαλύσουν την λυόμενη κατασκευή εντός της οποίας λειτουργούσε η επιχείρηση και για τον σκοπό αυτό πούλησαν σε επαγγελματία τα υλικά της αποσυναρμολόγησης. Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο μήνες από σήμερα κι αυτό, είναι ένα πρόσθετο δηλωτικό της μη δημιουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων.

Μέχρι στιγμής, πάντως και σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή μας, δεν διαφαίνεται πιθανότητα δημιουργίας κέντρου υποδοχής εκτός κι αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους ίδιους τους Δημάρχους οπότε το θέμα τίθεται σε άλλη βάση και δεν θα έχει δυσκολίες να δρομολογηθεί η δημιουργία αυτών των μονάδων.

Παραπλεύρως του IDEA η Classart

Παρεμπιπτόντως, μία από τις δύο μεγάλες ελληνικές εταιρείες κατασκευής λυόμενων οικίσκων κάθε διαμετρήματος με τους οποίους έχουν εφοδιαστεί όλα τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων στη χώρα μας, είναι η Classart το εργοστάσιο της οποίας εφάπτεται του IDEA που σήμερα αποσυναρμολογείται.

Έτσι, στρατιωτικά οχήματα βαρέος τύπου, βρέθηκαν χθες βράδυ και σήμερα πρωί στην Classart για την παραλαβή νέων λυόμενων κατασκευών και προφανώς η παρουσία τους στο χώρο, είναι η αιτία που προκάλεσε την διακίνηση της πληροφορίας για δημιουργία κέντρου υποδοχής φιλοξενίας προσφύγων.

Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού! Η πληροφορία μπορεί να αποδείχθηκε αστήρικτη, αλλά προσέφερε την ευκαιρία να εκδηλωθεί ένα “κύμα” ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης κυρίως από την κοινωνία των παιδιών, οπότε, αυτή η διαπίστωση, ας είναι το θετικό στοιχείο από την υπόθεση μιας λανθασμένης πληροφορίας.