Θλίψη στα Γλυκά Νερά για την εκδημία του αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Κυπριανού

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών υποκύπτοντας στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ο αρχιμανδρίτης, Νικηφόρος Κυπριανός με σημαντική πνευματική και θεολογική δραστηριότητα στην δημοτική ενότητα Γλυκά Νερά Δήμου Παιανίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1948 με καταγωγή από την Πάτρα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 στις 4 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών.

Ο αρχιμανδρίτης, Νικηφόρος Κυπριανός υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων επί Μητροπολίτη Θεοκλήτου την περίοδο 1985 – 1989. Στη συνέχεια μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και διετέλεσε ιερατικός προϊστάμενος και εφημερεύων ιεροκήρυκας του ιερού προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα.

Στις προσωπικές, επίμονες προσπάθειες του οφείλεται η ανέγερση και ολοκλήρωση του ιερού ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος στα Γλυκά Νερά, έργο που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους πολίτες της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού αρχιμανδρίτη θα γίνει το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών ενώ το προηγούμενο βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών.