Σταθμό Προαστιακού στο Γέρακα εξήγγειλε χθες σε εκδήλωση του Σύριζα Παλλήνης, ο Χρ. Σπίρτζης

Από στόματος υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη η είδηση που έτυχε θερμής υποδοχής! “Ο Γέρακας θα αποκτήσει σταθμό προαστιακού, στην σιδηροδρομική γραμμή επί της Αττικής Οδού, πλησίον του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Τράπεζας. (οδός Γαργηττού)

Η δήλωση του υπουργού έγινε χθες βράδυ στο Γέρακα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης (κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας) της Οργάνωσης Μελών Σύριζα Δήμου Παλλήνης.

Ο κ. Χρ. Σπίρτζης αναφερόμενος στην κατασκευή του σταθμού, τόνισε ότι πρόκειται “για πολιτική απόφαση να προχωρήσουμε το σημαντικό αυτό έργο το οποίο εκτός από την ουσιαστική υποστήριξη του προς την τοπική κοινωνία -ελάφρυνση της κυκλοφοριακής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή- ο προϋπολογισμός ανέγερσης του θα είναι σχετικά χαμηλός, δεδομένου ότι το εύρος των απαιτούμενων εργασιών δεν είναι υψηλό…»

Παρόλα, αυτά, οποιαδήποτε πρόβλεψη στην τρέχουσα χρονική συγκυρία για το χρόνο έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου είναι παρακινδυνευμένη για μια σειρά λόγων.

Ο σημαντικότερος όλων είναι ότι όλα τα έργα στο σιδηρόδρομο, πραγματοποιούνται από φορείς που είναι εκτός ελέγχου της ακόμα δημόσιας (τουλάχιστον θεωρητικά) ΤΡΑΙΝΟΣΕ -συγκεκριμένα από την ΕΡΓΟΣΕ και τον ακέφαλο διοικητικά ΟΣΕ- και πάντα με μεγάλη καθυστέρηση, στοιχείο που δεν επιτρέπει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τηρεί ακριβές χρονοδιάγραμμα στα υπό κατασκευή έργα της.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από συγκεκριμένα έργα στα οποία προγραμμάτιζε και υπολόγιζε το Υπουργείο και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Κατά συνέπεια και δίχως να παραγνωρίζεται η βούληση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, είναι άδηλος ο χρόνος και έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η …χελωνοδοιπορούσα κρατική μηχανή έχει κακό παρελθόν σε επίπεδο προγραμματισμού και συνέπειας χρονοδιαγράμματος!

Η εκδήλωση του τοπικού Σύριζα

Σε ότι αφορά το καθεαυτό μέρος της γιορτινής εκδήλωσης της Οργάνωσης Μελών Σύριζα Παλλήνης: είχε πολύ κόσμο -κατάμεστη η αίθουσα των γραφείων της καθώς και το έξωθεν πεζοδρόμιο- είχε “ατμόσφαιρα”, είχε σμίξη παλαιών και πολλών νέων μελών, οινόπνευμα και ορεκτικά σε αφθονία και πηγαδάκια με ατέρμονες, επί παντός επιστητού συζητήσεις.

Η παραδοσιακή πίτα κόπηκε από την Συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών, Μαρία Αμοργιανού και οι ευχές από τους πολιτικούς και θεσμικούς παρευρισκόμενους για καλοτυχία στο νέο έτος χαρακτήριζαν τους σύντομους χαιρετισμούς τους.

Ήταν, εκεί εκτός του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη που έτυχε εγκάρδιας υποδοχής και φιλοξενίας και του διευθυντή του υπουργικού γραφείου του, κ. Σταύρου Καραγκούνη,

οι βουλευτές Αττικής, Γιώργος Πάντζας και Πάνος Σκουρολιάκος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, κ. Θόδωρος Γκοτσόπουλος,

ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Θεοχάρη, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, κ. Βάσω Ξυθάλη και ο σύζυγος της, κ. Βαγγέλης Τριγώνης, αναπλ. διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης,

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης “Παρέμβαση για ένα Άλλο Δήμο”, Τάσος Μπουντουβάς (επικεφαλής) και Μίλια Κόπτη, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρκούλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιώργος Καρατζάς, η Δημοτική Σύμβουλος, κ. Ειρήνη Κουνενάκη, η κ. Μαρία Λεβαντή, μέλος Δ.Σ. της εταιρείας ΓΑΙΑΟΣΕ,

ο πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης, κ. Δημήτρης Κοτρώνης. τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Σύριζα Ανατ. Αττικής, Δημήτρης Μάστορας, Αντώνης Γούλιαρης, Λουκάς Μαργέτης και πολλά από τα μέλη “πρώτης γραμμής” στα … “πέτρινα χρόνια”, Λάμπρος Μαλλιαρός, Κώστας Μαρκαντώνης, Γιώργος Σιμόπουλος, Γιώργος Καλδής, Αντώνης Αλυσσανδράκης, Μιχάλης Παπαδόγιαννης, κ.ά.π.