Σε εξέλιξη η προσπάθεια συλλογής υπογραφών για την «Οδός 23ης Ιουλίου 2018» στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Με νεότερο μήνυμα σε σχέση με τη διαδικασία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών στην πλατφόρμα avaaz.org, με αίτημα την μετονομασία του τμήματος της οδού Δημοκρατίας που διέρχεται από το Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας σε «Οδός 23ης Ιουλίου 2018», επανέρχεται ο εμπνευστής της όλης πρωτοβουλίας, κ. Κωνσταντίνος Πλατής, (κάτοικος Ραφήνας – περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι) καλώντας τους συμπολίτες του να συμβάλλουν στην διάδοση της προσπάθειας συγκέντρωσης μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών.

Το μήνυμα του κ. Κ. Πλατή

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα διαδικασία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών στην πλατφόρμα avaaz.org, με αίτημα την μετονομασία του τμήματος της οδού Δημοκρατίας που διέρχεται από το Κόκκινο Λιμανάκι σε «Οδός 23ης Ιουλίου 2018», εις μνήμην και ανάμνησιν της τρομερής εκείνης τραγωδίας και των θυμάτων της, ζωντανών και νεκρών.

Ως τώρα, ως αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, έχουν υπογράψει περίπου 580 Ραφηνιώτες και φίλοι της Ραφήνας, με τον αριθμό να έχει ανοδική τάση, κάτι που δείχνει την απήχηση που έχει η ιδέα αυτή στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνον.

Ήδη στον τοπικό τύπο της περιοχής μας έχει δημοσιευθεί άρθρο της φοιτήτριας από τη Λέσβο και φίλης της Ραφήνας, Ελένης Ευριπιώτη, την οποία και ευχαριστώ θερμά. Σημειωτέον ότι το άρθρο αυτό έχει δημοσιευθεί και σε μεγάλες τοπικές εφημερίδες της Λέσβου.

Παρόμοια θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που στηρίζετε το εγχείρημα αυτό και συμβάλλετε ενεργά για την επίτευξη του στόχου, βάζοντας ηλεκτρονικά την υπογραφή σας.

Από αυτήν την προσπάθεια, όμως, δεν πρέπει να λείπει κανείς! Είναι όλοι προσκεκλημένοι και ευπρόσδεκτοι να υπογράφουν και να διαδίδουν αυτή την πρωτοβουλία, να γράφουν άρθρα, κείμενα κάθε είδους για το Κόκκινο Λιμανάκι της καρδιάς μας.

Ας μη μείνει κανείς που να μην ξέρει για την «Οδό 23ης Ιουλίου»! Διαδώστε το και στόμα με στόμα ας φτάσει παντού! Αυτό το εγχείρημα αφορά όλη την πόλη και όσους την αγαπούν!

Και προσοχή! Μόνες μας επιδιώξεις είναι η απότιση φόρου τιμής στη μνήμη αυτών που έφυγαν και στην καρτερία αυτών που έμειναν και, κυρίως, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την τραγωδία και τα σφάλματα που προηγήθηκαν αυτής.

Ποτέ ξανά Μάτι! Ποτέ ξανά Κόκκινο Λιμανάκι σε καμία περιοχή της Ελλάδας!

Μπορείτε να υπογράψετε διαδικτυακά στο: avaaz.org: Μετονομασία Τμήματος της Οδού Δημοκρατίας στη Ραφήνα σε «Οδός 23ης Ιουλίου 2018»

Σας ευχαριστώ πολύ!
Από καρδιάς,
Κωνσταντίνος Πλατής,
κάτοικος Ραφήνας – περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι