Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ Παλλήνης: στον εισαγγελέα η Πράξη Εφαρμογής για το «Τρίγωνο Καμπά»

.

Η χθεσινοβραδινή πολύωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός της ομόφωνης απόφασης για την υπόθεση απαλλοτρίωσης των 8,8 στρεμμάτων γης και το τίμημα των 4.600.000 € (συμπεριλαμβανομένων των τόκων και τον δικαστικών εξόδων) ως υποχρέωση καταβολής στην εταιρεία REDS, ανέδειξε και μία ακόμη ομόφωνη απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή ήταν …. εκτός «προγράμματος», δεν είχε τεθεί ως θέμα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση παρέμενε όμως ως μία «ατακτοποίητη» εκκρεμότητα από προγενέστερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία:

ο φάκελος της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής ενότητας 6 στο «Τρίγωνο Καμπά» της Κάντζας Παλλήνης έπρεπε να κατατεθεί στην Εισαγγελία στο πλαίσιο μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ευθυνών και αν προκύψουν, καταλογισμός ευθυνών.

Η πρόταση παρότι ασμένως υποστηρίχθηκε απ΄όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου προεξάρχοντος του Δημάρχου, στη συνέχεια αντιμετωπίστηκε με ….απονευρωμένη διάθεση, με τιμητική εξαίρεση τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Μερτύρη ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του ζήτησε την άμεση υλοποίησή της.

Το πιθανότερο στην χθεσινή συνεδρίαση να μην προέκυπτε συζήτηση επί του θέματος αν δεν έπαιρνε το λόγο ο πρ. Δήμαρχος κ. Σπ. Κωνσταντάς επί ημερών του οποίου ολοκληρώθηκε η πράξη εφαρμογής της συγκεκριμένης πολεοδομικής ενότητας.

Μίλησε ο πρ. Δήμαρχος του πρ. Δήμου Παλλήνης, επιδόθηκε εκ νέου σε χαρακτηρισμούς και …αφορισμούς και όπως κάθε φορά που παρεμβαίνει πράττει, αντιμετώπισε με προσβλητικά «εύσημα» τον Δήμαρχο Παλλήνης Θανάση Ζούτσο.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη και προβλεπτή η κατάληξή της. Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για την ανεύρεση και απόδοση ευθυνών και προς τούτο εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης. Εύλογα, πλέον, μπορεί να συντηρηθεί η ελπίδα ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε όλο το φάσμα της και εφόσον προκύψουν ευθύνες να καταλογιστούν.