«Πνοή ελπίδας» η αυτοδιοικητική πρόταση της παράταξης, «Εμείς η Πόλη μας» σε μια εκδήλωση με ποιότητα & μεγάλη προσέλευση

Η υποψήφια Δήμαρχος, Ειρήνη Κουνενάκη

Το αυτοδιοικητικό πρόταγμα της, ανέδειξε με τρόπο σαφή, ευθύ, τεκμηριωμένο, ταξινομημένο σε θεματικές ενότητες με ρεαλισμό, ευθύνη, ανθρωποκεντρική κατεύθυνση και με πειστική αποφασιστικότητα, η δημοτική παράταξη, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας», χθες, Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του «Οινοποιείου Πέτρου.»

Τις θέσεις και τις προγραμματικές κατευθύνσεις της παράταξης κατέθεσε με τεχνοκρατικό τρόπο και με καλή επικοινωνιακή δεξιότητα, η επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, Ειρήνη Κουνενάκη.

Οι προσκεκλημένοι της παράταξης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της υποψήφιας Δημάρχου, Ειρήνης Κουνενάκη. Στα αριστερά, διακρίνεται ο γιατρός, Μανώλης Σωμαράκης, γεν. διευθυντής του Μαραθώνιου Ιατρικού Κέντρου και στην όπισθεν σειρά, ο κ. Μάκης Δαγρές. Στην ίδια σειρά, διακρίνονται ο περιφερειακός σύμβουλος, κ.κ. Νάσος Αναγνωστόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος) ο υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και πρ. Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου, Στέλιος Κοροβέσης , ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ηλιούπολης, Χρήστος Κοκοτίνης, ο υπουργός κ. Γ. Σταθάκης, ο οικονομολόγος, κ. Πάνος Τρυγάζης και οι Βουλευτές Αττικής, κ.κ. Νάσος Αθανασίου και Γιάννης Δέδες.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Δήμου Παλλήνης, Ειρήνης Κουνενάκη. Κατάμεστη η αίθουσα με όρθιους στον πλαϊνό διάδρομο και με μεγάλο αριθμό πολιτών στο χώρο εισόδου της αίθουσας από όπου και παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης.

Ο λόγος της διήρκεσε 25 λεπτά, ήταν μεστός μηνυμάτων προς την απερχόμενη δημοτική αρχή αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τη διοίκηση του Δήμου επί εννέα χρόνια και με αξιοπρόσεκτη πληρότητα προγραμματικών προτάσεων επί ζητημάτων κοινωνικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής κατεύθυνσης.

Στην εκδήλωση -κατά κοινή ομολογία ήταν άψογα οργανωμένη- παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, οι βουλευτές, Νάσος Αθανασίου και Γιάννης Δέδες, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, κ. Ν. Αναγνωστόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Ηλιούπολης κ. Χρήστος Κοκοτίνης, Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης, ο οικονομολόγος κ. Πάνος Τρυγάζης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέλιος Κοροβέσης, Γιάννης Μπουλέκος και Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη.

Από αριστερά: ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, στο μέσο, ο γνωστός οικονομολόγος, Πάνος Τρυγάζης και στα δεξιά, ο Βουλευτής Αττικής, Νάσος Αθανασίου

Ακόμη: χαιρετισμούς, απέστειλαν -και διαβάστηκαν- ο Μανώλης Θραψανιώτης, βουλευτής Λασιθίου (συμπατριώτης της Ειρήνης Κουνενάκη) και η Τίνα Καφατσάκη, Δήμαρχος Ζωγράφου.

Την εκδήλωση παρουσίασε επί σκηνής, η Ελεάννα Απειρανθίτη, στέλεχος της παράταξης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Σταθάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν επέλθει στο χωρικό σχεδιασμό και στις χρήσεις γης, στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, στις ενεργειακές κοινότητες αλλά και στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης στο βήμα της εκδήλωσης. Πίσω του, η Ελεάννα Απειρανθίτη, στέλεχος της παράταξης η οποία και είχε την ευθύνη παρουσίασης της εκδήλωσης.

Η υποψήφια Δήμαρχος & επικεφαλής του συνδυασμού, Ειρήνη Κουνενάκη, αναφερόμενη στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης, επεσήμανε ότι, «με την απλή αναλογική και το νέο σύστημα διοίκησης των συλλογικών οργάνων, σήμερα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία των Δήμων σε σχέση με τη λήψη αποφάσεων, τη συγκρότηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος»

Η Μαρία Αμοργιανού, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξης “ΕΜΕΙΣ η Πόλη μας” , ο βουλευτής Αττικής, Νάσος Αθανασίου, και η υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης, Ειρήνη Κουνενάκη δίπλα από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ηλιούπολης και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο, Χρήστο Κοκοτίνη.

« Είμαστε εδώ, τόνισε, η κ. Ειρήνη Κουνενάκη, για να δημιουργήσουμε μια «Συμφωνία Τιμής και αξιοπρέπειας» με τους πολίτες, που θα εξασφαλίζει, την διαφάνεια, τη συλλογικότητα και την ηθική στην λειτουργία μας.

Αυτή, η συμφωνία, δεν αντέχει κομματικά καπελώματα, μικροσυμφέροντα, ιδιοτέλεια και γνωριμίες κολλητών. Ελπίζουμε όλοι να βρεθούν στην σωστή πλευρά και να αποκατασταθεί η τόσο πληγωμένη υπόθεση συμμετοχής και δημοκρατίας.

Για να εμφυσήσουμε την τοπική μας κοινωνίας μας, με την έννοια της ενεργούς συμμετοχής.

Για να αντιστρέψουμε την κοινωνική πυραμίδα, θέτοντας τους πολίτες στην κορυφή.

Για να δρομολογήσουμε όλα εκείνα που θα κάνουν την Παλλήνη μια πόλη με τους δημότες πρωταγωνιστές και όχι θεατές».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων της Δημοτικής Παράταξης, «Εμείς, η πόλη μας.»

Οι πρώτοι 24 υποψήφιοι (κατά αλφαβητική σειρά)

Παλληκάρης Δημήτρης, Κόπτη Μίλια, Αμοργιανού Μαρία, Αλυσσανδράκης Αλέξανδρος, Αντωνίου Βαρβάρα, Βλαχοπουλιώτη Άννυ, Γείτονα Αργυρώ, Γλιάννα Στέλλα, Δημητροπούλου Σπυριδούλα, Ζαβιτσάνου Φούλη, Θεσσαλονικεύς Νίκος, Καλδής Γιώργος, Καραγιάννη Φωτεινή, Κάρκας Ευθύμιος, Κοτρώνης Δημήτρης, Λούφα Νίκη, Μαλισιόβας Θανάσης, Μανωλοπούλου Μαρία, Μαρκαντώνης Κώστας, Μπατιλέσκα Ιουλία, Νιργιανάκης Μανώλης, Ντόβολου Ροζαλία, Πετρόπουλος Γιάννης και Στεφοπούλου Ελένη.