Τιμητική διάκριση στον πρ. Δήμαρχο Γέρακα, Γιάννη Παπαδογεωργάκη για την 26χρονη προσφορά του

Σε μια σεμνή τελετή στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής, η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, τίμησαν πέντε αυτοδιοικητικούς τους οποίους οι συμπολίτες τους, εξέλεξαν 6 (!) φορές στη θέση του Δημάρχου.  

Στην ίδια τελετή τιμήθηκαν, ο εφοπλιστής, Θανάσης Μαρτίνος για την πολυσήμαντη υποστήριξη που επί σειρά ετών παρέχει στους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες της Αττικής καθώς και το «Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου» για την συμβολή του στην ανάδειξη έργων και πρωτοβουλιών υψηλού πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τιμώμενα πρόσωπα από το χώρο της αυτοδιοίκησης ήταν οι πρώην Δήμαρχοι, Γιάννης Παπαδογεωργάκης, (Γέρακας), Πέτρος Φιλίππου (Καλύβια, Σαρωνικός), +Κώστας Κορτζίδης (Ελληνικό), Κυριάκος Ντηνιακός (Χαϊδάρι), Ταξιάρχης Παπαντώνης (Μοσχάτο) και Δημήτριος Αβραμόπουλος για την γένει συνεισφορά του από τις θέσεις που υπηρέτησε στο δημόσιο βίο του.

Για λόγους τοπικότητας, ο «Ν» θα αναφερθεί με διεξοδικότερο τρόπο σε δύο αυτοδιοίκητους από το σύνολο των τιμηθέντων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον Γιάννη Παπαδογεωργάκη και με ξεχωριστή δημοσίευση (προηγήθηκε) στον Πέτρο Φιλίππου, σημερινό Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

Ο Γιάννης Παπαδογεωργάκης επί 26 χρόνια (τα 24 ως Πρόεδρος Κοινότητας και αργότερα ως Δήμαρχος) υπηρέτησε το Γέρακα με δημιουργικό, αποτελεσματικό τρόπο και εύλογα χαρακτηρίστηκε ως, ο οραματιστής της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με μεθοδικότητα, ρεαλιστικό σχεδιασμό και διαρκή προσπάθεια διεκδίκησε με πείσμα από την κεντρική διοίκηση ό,τι αναλογούσε σε μία σύγχρονη, εξελισσόμενη πόλη και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό ό,τι ο ίδιος προσδοκούσε.

Να αφήσει το Γέρακα με σύγχρονες υποδομές, καλή ρυμοτομία και κυρίως, με προοπτική για το μέλλον του.

Απέφευγε τη δημοσιότητα όσο, ουδείς άλλος αυτοδιοικητικός 

στα 26 χρόνια της αυτοδιοικητικής θητείας του δεν έδωσε ούτε μία συνέντευξη τύπου!-

και η επιλογή του αυτή ήταν ένας από τους λόγους που πολλοί τον χαρακτήρισαν ως “το μοναχικό Δήμαρχο σε …έγγαμη σχέση με το Δήμο Γέρακα.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμφανώς συγκινημένος για την τιμή που του επιφύλαξαν πρώην και νυν Δήμαρχοι της Αττικής, εξέπεμψε μέσω του περιεκτικού λόγου του, το ήθος και την σεμνότητα που πάντα τον διέκριναν.

Για τον Γιάννη Παπαδογεωργάκη μίλησαν εκ μέρους της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, ο πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών, Λάμπρος Κασαγιάννης και ο Δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης (διάδοχός του στο Δήμο) Θανάσης Ζούτσος. (Οι αναφορές αμφοτέρων περιέχονται στο επισυναπτόμενο παραπάνω video και χάριν οικονομίας χώρου δεν επαναλαμβάνονται)

Στην τελετή απόδοσης τιμής στο έργο του Γιάννη Παπαδογεωργάκη, παρέστησαν αρκετοί από τους παλαιούς συνεργάτες του στο Δήμο Γέρακα, δύο από τους αυτοδιοικητικούς που τον αντιπολιτεύθηκαν με …επιμονή και συνέπεια, θέλησαν προφανώς, με τον υψηλόφρονα αυτό τρόπο να του αναγνωρίσουν τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Γέρακα καθώς και νεότεροι αυτοδιοικητικοί, προερχόμενοι από τον παλαιό Δήμο Παλλήνης , πριν την σχηματοποίηση του ενιαίου Δήμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα: ο Αλέξανδρος Πυργιώτης, η Πόπη Χειλά (ο σύζυγός της, αείμνηστος Νίκος Χειλάς ανήκε από το 1982 ως και το θάνατό του στους στενούς συνεργάτες του Γ.Π.), ο Φώτης Αβαρκιώτης, ο Ανδρέας Μαντζώρος, η Βάσω Μανδελοπούλου, και οι προερχόμενοι από τον πρώην Δήμο Παλλήνης, ο πρώτος Δήμαρχος Παλλήνης, Γιώργος Σμέρος, ο Άγγελος Λιακόπουλος, η Ειρήνη Κουνενάκη και ο Κωστής Σμέρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την εποχή των έντονων, φορτισμένων αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων στο Γέρακα, παρόντες ήταν ο Δημήτρης Καρκούλιας, (φωτογρ. εποχής από το αρχείο της ΠΗΓΗΣ Γέρακα)

-αξίζει να γνωρίζουν οι νεότεροι, ότι διεκδίκησε ως επικεφαλής συνδυασμού τη Δημοτική Αρχή του Γέρακα απέναντι στον Γιάννη Παπαδογεωργάκη, το 1998 καταλαμβάνοντας το 43,27% %, ( ψήφοι: 2.015) του εκλογικού σώματος-

και ο Γιάννης Χαλκίδης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής, τον Δημήτρη Βελιώτη.

Η αυτοδιοικητική διαδρομή του Γιάννη Παπαδογεωργάκη

1978: εκλέγεται εκπρόσωπος του Οικισμού Γέρακα στο Δήμο Παιανίας με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου.

1980: Κοινοτικός Σύμβουλος Κοινότητας Γέρακα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Η φωτογραφία πρωτοδημοσιεύθηκε  στη “Φωνή του Γέρακα” του Συλλόγου ΠΗΓΗ Γέρακα)

1982:Πρόεδρος Κοινότητας Γέρακα με ποσοστό 56,62% (ψήφοι: 1.181)

1986: Πρόεδρος Κοινότητας Γέρακα με 63,70% τη 2η Κυριακή. (ψήφοι:1.949)

1990: Η Κοινότητα Γέρακα γίνεται Δήμος και εκλέγεται ως ο πρώτος Δήμαρχος της πόλης με 58,20%

1994: Δήμαρχος Γέρακα με ποσοστό 60,76% (ψήφοι:2.642)

1998: Δήμαρχος Γέρακα με ποσοστό 56,73% (ψήφοι: 2.642) με συνδιεκδικητή της Δημαρχίας, το Δημήτρη Καρκούλια (43,27%, ψήφοι: 2.015)

 

 

 

 

 

 

2002: Δήμαρχος Γέρακα τη 2η Κυριακή με ποσοστό 50,40% (ψήφοι:3.410) έναντι 49,60% (ψήφοι:3.361) του Δημήτρη Βελιώτη

 

 

 

 

 

 

 

2006: δεν συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές. Την απόφασή του την είχε ήδη προαναγγείλει και με εσωτερικές διαδικασίες αναδεικνύεται υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Γέρακα, ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης, (Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γέρακα) δικηγόρος, Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος και εκλέγεται τη 2η Κυριακή, Δήμαρχος Γέρακα με ποσοστό 52,68%.