Παν. Μερτύρης προς Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη στο Δ.Σ. Παλλήνης: “είστε δεκανίκι του Δημάρχου….”

Από τις παλιές, αρμονικές ημέρες του Παναγιώτη Μερτύρη με τον Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη

Οξεία αντιπαράθεση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτη Μερτύρη και του κ. Δημοτικού Συμβούλου κ. Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη.

Το φραστικό επεισόδιο συνέβη ευθύς ως ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος, ανακοίνωσε την τοποθέτηση του κ. Τρ. Κουτσικούρη στην τριμελή “Επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους 2021” ως προερχόμενου από την παράταξη της μειοψηφίας από την οποία, όπως, είναι γνωστό, αποχώρησε λίγες ημέρες μετά τις Δημοτικές Εκλογές 2019, δηλώνοντας ότι εφεξής θα πολιτεύεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως “ανεξάρτητος.”

Ο κ. Π. Μερτύρης αντέδρασε έντονα προς τον κ. Α. Ζούτσο υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τρ. Κουτσικούρης, όχι μόνο δεν ανήκει στην αντιπολίτευση και κατά συνέπεια στην μειοψηφία αλλά είναι και το … δεκανίκι σας!

“Πως τολμάτε -αναρωτήθηκε- να κάνετε αυτή την απρέπεια σε βάρος της αντιπολίτευσης και τον πιστώνετε στην μειοψηφία;

Ανταπαντώντας ο κ. Ζούτσος προέτρεψε τον κ. Κουτσικούρη να απαντήσει αυτός στον κ. Μερτύρη “αν είναι το δεκανίκι μου” και επιλέγοντας με ευθύ τρόπο την όξυνση στο Δ.Σ., πρότεινε για αναπληρωματική του κ. Κουτσικούρη, την κ. Ραχήλ Μακρή ως προερχόμενη κι αυτή από την …. “αντιπολίτευση”!

Γίνεται αντιληπτό το τι επακολούθησε στην συνεδρίαση με προεξάρχοντα αυτή τη φορά τον κ. Δημήτριο Καρκούλια, ο οποίος, με το γνωστό του τρόπο και ύφος “αξιολόγησε” τη νέα επιλογή του κ. Α. Ζούτσου.

Στον κ. Π. Μερτύρη, απάντησε ο κ. Τρ. Κουτσικούρης με την εξής δήλωση: “προτιμώ να είμαι δεκανίκι του Δημάρχου παρά δεκανίκι μιας παράταξης…”

Ακολουθεί ντο video με τις δηλώσεις τους

Σημειώνεται ότι εξελισσομένου του χρόνου, τόσο ο κ. Τρ. Κουτσικούρης όσο και η κ. Ρ. Μακρή, μετατράπηκαν σε ένθερμους, συνεπείς υποστηρικτές της δημοτικής αρχής διευκολύνοντας έτσι τον κ. Α. Ζούτσο να αποκτήσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη των αποφάσεων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κ. Τρ. Κουτσικούρη, πρόσφατα του απονεμήθηκε “τιμής ένεκεν¨ με προσωπική απόφαση του κ. Α. Ζούτσου, θέση “Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνών Σχέσεων και δράσεων προώθησης της τοπικής οικονομίας και υποστήριξης νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων στο Δήμο Παλλήνης” δεδομένων των δυσκολιών που λόγω covid-19 αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Παλλήνης.

Καθήκοντα που θα ασκεί παράλληλα με αυτά του μέλους της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους 2021, ως εκπροσώπου της ….αντιπολίτευσης!