Εκτός Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης ο διαγραφείς από την παράταξη του, Σπ. Κωνσταντάς

Σπύρος Κωνσταντάς, πρ. Δήμαρχος Παλλήνης

Εκτός της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης ο δημοτικός σύμβουλος και πρ. Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπύρος Κωνσταντάς από την περασμένη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη της, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Αθαν. Ζούτσου.  

Η “έξοδος” του κ. Σπ. Κωνσταντά από την σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής ανταποκρίνεται στην σχετική διάταξη του νόμου περί “Καλλικράτη” στην οποία ρητά αναφέρεται ότι οι διαγραφέντες από την παράταξή τους απομακρύνονται από όποιες θεσμοθετημένες Επιτροπές συμμετέχουν. Στην προκειμένη περίπτωση, ο διαγραφείς από μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σπ. Κωνσταντάς υποδείχθηκε από την παράταξή του και εκλέχθηκε -πέρυσι- από τα μέλη της.

Την περασμένη Τετάρτη ο πρ. Δήμαρχος Παλλήνης προσήλθε στην συνεδρίαση δηλώνοντας ότι θα την παρακολουθήσει ως παρατηρητής. Την μείζονα αντιπολίτευση εκπροσώπησαν οι κ.κ. Άρης Βίτσιος και Π. Λάκκος οι οποίοι, άλλωστε, συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή ως τακτικά μέλη της.

(Ο κ. Π. Λάκκος αντικατέστησε πέρυσι τον κ. Τρ. Κουτσικούρη, ο οποίος, αιφνιδιαστικά υπέβαλε την παραίτησή του χωρίς μέχρι και σήμερα να εξηγήσει στον συνδυασμό που συμμετέχει, τους αντικειμενικούς λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση)

Την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρακολούθησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μερτύρης,

Χάριν της ενημέρωσης των αναγνωστών του ‘Ν’ αναφέρεται ότι ο κ. Π. Λάκκος για κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία ελήφθησαν αποφάσεις, ψήφισε αντίθετα από τον κ. Α. Βίτσιο, ο οποίος και εξέφραζε στην συνεδρίαση τις επεξεργασμένες από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης θέσεις και κρίσεις.

Τονίζεται, τέλος, ότι ενώ ο κ. Π. Λάκκος φέρεται να έχει υπογράψει από κοινού με τους 6 συναδέλφους του τη διαγραφή του κ. Σπ. Κωνσταντά, σε σχετικές επί του θέματος ερωτήσεις που του υποβάλλονται από συμπολίτες του, αρνείται την υπογραφή του, δηλώνοντας ότι “δεν συμμετείχε σε αυτή την απόφαση….”