Οι Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Παλλήνης στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της ΚΝΕ

Εκδήλωση για τις επερχόμενες εκλογές πραγματοποιήθηκε από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ Παλλήνης και Γέρακα στο καφέ «Mosaique».

Την εκδήλωση άνοιξε η Χρυσάνθη Νικολή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία στάθηκε στον ενιαίο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης που πηγάζει από τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία από ΕΕ κυβέρνηση, Δήμο και Τοπική Διοίκηση.

Ανέδειξε το πώς συνδέονται η ανεργία, οι μισθοί πείνας και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, με την έλλειψη υποδομών που αφήνουν εκτεθειμένες τις λαϊκές οικογένειες σε φυσικές καταστροφές όπως αυτές που γνωρίσαμε στην περιοχή, ως έκφραση της πολιτικής ΕΕ, κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου.

Τόνισε ότι η λύση για τα προβλήματα της νεολαίας -την υποβάθμιση του σχολείου, το κόστος των σπουδών, την ανεργία, την έλλειψη χώρων πολιτισμού και αθλητισμού, τα ναρκωτικά- δεν είναι η αποχή, αλλά η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η μαζικοποίηση και ανασύνταξη του Κινήματος.

Στην εκδήλωση μίλησε και η Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Υπογράμμισε ότι ο φασισμός, ιστορικά αλλά και σήμερα, παράγεται και αναπαράγεται από το καπιταλιστικό σύστημα.

Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης (δεξιά)

Αναφερόμενη στους κάθε λογής φασίστες που αφήνονται να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι στην περιοχή, επισήμανε πως έχει ευθύνες και ο δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα, Αθανάσιος Ζούτσος, που όλο το προηγούμενο διάστημα έκλεισε τα μάτια στη δράση φασιστικών ομάδων στην περιοχή.

Ανέδειξε το πώς αξιοποιείται το ζήτημα της δομής ανήλικων προσφύγων, που πρόκειται να εγκατασταθεί στη Δέση Γέρακα, από δημοτικές παρατάξεις, που σπέρνουν φόβο απέναντι στους μετανάστες για να ψαρέψουν ψήφους.

Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ για το ζήτημα του Μεταναστευτικού.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει τον λαό με τα δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» που προσπαθεί να στήσει, ενώ ξεπλένει τους φασίστες αλλάζοντας τον Ποινικό Κώδικα, ώστε οι υπόδικοι ναζί της Χρυσής Αυγής να πέσουν στα μαλακά.

Έκλεισε, λέγοντας: «Ένας νέος άνθρωπος να σκεφτεί το πώς θα μπορούσε να ζει και πώς είναι η καθημερινότητά του, να ζυγίσει τις εξελίξεις μπροστά από την κάλπη και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Γιατί σαν κόμμα έχουμε ξεκάθαρο μέτωπο με το φασισμό. Γιατί παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που τον γεννά. Παλεύουμε χωρίς τους βιομηχάνους στα ψηφοδέλτιά μας.

Γιατί πρέπει να είναι στόχος να γκρεμιστεί η ΧΑ από την τρίτη θέση.

Γιατί θέλουμε να υπάρχει εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση σε Δήμους και Περιφέρειες ακόμα και εκεί που είμαστε πρώτη δύναμη.

Γιατί οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν συμβιβάζονται με τη χαμοζωή που θέλουν να μας καταδικάσουν αλλά παλεύουν για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση».