Ο κ. Δήμαρχος Παλλήνης «καθαίρεσε» τον κ. Δ. Καρκούλια και η Αποκεντρωμένη τον επανέφερε «ως μη γενόμενη…»

Παράνομη κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η αντικατάσταση του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Παλλήνης, κ. Δημ. Καρκούλια από τα Διοικητικά Συμβούλια δύο νομικών προσώπων. Της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ήταν αντιπρόεδρος και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παλλήνης στην οποία ήταν αναπληρωματικό μέλος.

Η καθαίρεση του κ. Δ. Καρκούλια έγινε με εισήγηση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Α. Ζούτσου λίγες ημέρες μετά τη δήλωση αποχώρησης του από την παράταξη της πλειοψηφίας και της ταυτόχρονης ανεξαρτητοποίησης του.

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου –υποστηρίχθηκε μόνο από την παράταξη της πλειοψηφίας- ο κ. Δημ. Καρκούλιας, δικηγόρος στο επάγγελμα, προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και επικαλούμενος σχετικές διατάξεις δύο νόμων ζήτησε την ακύρωση τους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποδέχθηκε τη βασιμότητα των ισχυρισμών του κ. Δ. Καρκούλια και ουσιαστικά τον αποκατέστησε στα διοικητικά συμβούλια των δύο νομικών προσώπων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα ήρθε προς συζήτηση και αναφερόμενος ο κ. Δήμαρχος στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημέρωσε το σώμα για την άμεση εφαρμογή της.

Όπως ο ίδιος απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έθεσε η αντιπολίτευση, «δεν γνώριζε την τροποποίηση του νόμου…» αναλαμβάνοντας την ευθύνη μιας επιλογής που εκ του αποτελέσματος της δείχνει ότι οι αποφάσεις του Δήμου Παλλήνης, δεν ελέγχονται νομικά πριν δρομολογηθούν με αποτέλεσμα, να εκτίθεται τόσο ο ίδιος –συμβαίνει να είναι δικηγόρος- όσο και ο Δήμος Παλλήνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δ. Καρκούλια, «το θέμα της παράνομης αποπομπής του θα φέρει ενώπιον και της Δικαιοσύνης, εγείροντας αξιώσεις ηθικής αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη…»

Το ζήτημα που προκλήθηκε με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το σύνολο της αντιπολίτευσης, με κοινό σημείο κριτικής και αντίδρασης “την προχειρότητα των επιλογών του κ. Δημάρχου” και “την επιμονή του να διοικεί το Δήμο με έλλειμμα Δημοκρατίας και με αποστροφή προς τη νομιμότητα…”

Μίλλια Κόπτη: “σοβαρά εκτεθειμένη η δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης…”

Ενδεικτική είναι η έγγραφη δήλωση της κ. Μίλλιας Κόπτη, Δημοτικής Συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης:

Σοβαρά εκτεθειμένη η δημοτική αρχή του Δήμου μας, μετά από την δικαίωση του παραιτηθέντος πρώην αντιδημάρχου κ. Καρκούλια, ο οποίος προσέφυγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση, διότι μετά την παραίτηση του ο δήμαρχος με τους ψήφους της πλειοψηφίας, τον αντικατέστησε στις θέσεις που κατείχε στις σχολικές επιτροπές του Δήμου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καταγγελίες του ίδιου για ατασθαλίες της δημοτικής αρχής, αλλά και στις σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε η προσφάτως παραιτηθείσα πρώην αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Κουνενάκη, που αφορούσαν στην έλλειψη δημοκρατίας και ενημέρωσης προς τα μέλη της παράταξης της, αλλά και σε θέματα δημοκρατίας και νομιμότητας στη διοίκηση του Δήμου.

Να θυμίσω επίσης ότι εκκρεμούν οι αποφάσεις για τα οικονομικά σκάνδαλα στο Δήμο, αλλά και το πόρισμα για τις αιτίες της πυρκαγιάς στο Δημαρχείο το οποίο ήταν ανασφάλιστο!

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά και είναι σαφώς λόγος κινητοποίησης κάθε σκεπτόμενου δημότη στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της δημοκρατίας στη διοίκηση του Δήμου.»