Δημόσιος διάλογος για το παρόν και το μέλλον της Ανθούσας με πρωτοβουλία του κ. Π. Μερτύρη

Δημόσια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Ανθούσας προκάλεσε με πρωτοβουλία του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης κ. Παναγιώτης Μερτύρης από κοινού με τα στελέχη του συνδυασμού που ηγείται.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε ικανοποιητικός αριθμός ενεργών πολιτών καθώς και εκπροσώπων συλλογικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους και την κρίση τους «για επιπόλαιες επιλογές, λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής έναντι της Ανθούσας και των κατοίκων της.»

Κοινή συνισταμένη στην κριτική που ασκήθηκε, η εκτίμηση, ότι «η Ανθούσα δεν αντιμετωπίζεται σε σχέση με τις άλλες περιοχές του Δήμου ισότιμα» και ότι οι ίδιοι «νοιώθουν πολίτες υποδεέστερης κατηγορίας.»

Ακολουθούν ενδεικτικές αναφορές των πολιτών που συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση:

• Η καθημερινότητά μας αντί να καλυτερεύει γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη με τα προβλήματα να διογκώνονται μέρα με τη μέρα.
• Η εγκληματικότητα στην περιοχή καλπάζει το τελευταίο διάστημα, συνέπεια του γεγονότος ότι ο φωτισμός σε πολλά σημεία της περιοχής είναι ελλιπής έως και ανύπαρκτος και η αστυνόμευση της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της. Μάλιστα, αναφέρθηκε, ότι οι στύλοι φωτισμού που είχαν τοποθετηθεί από την Δημοτική Αρχή σε διάφορα σημεία της περιοχής, με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μαλλή Παναγιώτη, ξηλώθηκαν αφού κρίθηκαν παράνομες από τη ΔΕΗ!
• Οι πρώτες βροχές προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στους δρόμους και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, ιδίως στην λεωφόρο Ανθούσας και την Αγίου Αθανασίου.
• Τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν αραιώσει σε τέτοιο βαθμό που οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να περιμένουν ώρες προκειμένου να μετακινηθούν.
• Το Δημοτικό κατάστημα της Ανθούσας λειτουργεί με ένα άτομο προσωπικό, με αποτέλεσμα όταν αυτό απουσιάζει για λόγους υγείας (συνέβη πρόσφατα), να μπαίνει λουκέτο και να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των πολιτών.
• Οι εκλεγμένοι της Δημοτικής Αρχής από την Ανθούσας, είναι «άφαντοι» πλην του Τοπικού Συμβούλου κ. Μανάκου Αναστάσιου.
• Αναφορικά με το Σχέδιο Πόλης Ανθούσας: «Το σχέδιο πόλης εδώ και χρόνια προχωράει και εδώ και χρόνια στο ίδιο σημείο είναι».
• Σε σχέση με τις φήμες που κυκλοφορούν για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ανθούσας, πολίτες είπαν: «δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την κατασκευή και την λειτουργία του και είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση για να κατασκευαστεί στην Ανθούσα, ήταν προειλημμένη.»

Τους πολίτες, διαδέχθηκε στο βήμα ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης ξεκινώντας από το επίκαιρο θέμα του «Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων».

Είπε, χαρακτηριστικά για το θέμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης:

«Οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής στο ζήτημα του Σ.Μ.Α. διακρίνονται από προχειρότητα και επιπολαιότητα. Χωρίς προγραμματισμό και κυρίως χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της τοπικής κοινωνίας για το πώς αντιλαμβάνεται αυτό το έργο, ποιο θα είναι το περιβαλλοντικό όφελος και στο τέλος-τέλος ποιο το αντικειμενικό όφελος των Δημοτών από μία τέτοια επένδυση, δρομολόγησε πρωτοβουλίες στα κρυφά και όπως διαπιστώνετε δεν γνωρίζουμε τίποτε περισσότερο από όσα γνωρίζετε εσείς»

«Πρόκειται -κατέληξε για το ζήτημα του Σ.Μ.Α.- ο κ. Π. Μερτύρης «για μια πολύ ανεύθυνη κίνηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής και γι αυτό την καλώ από την αίθουσα αυτή να αλλάξει τακτική γιατί αλλιώς θα μας βρει όλους απέναντι».

Ο κ. Π. Μερτύρης, άκουσε με προσοχή όσα κατατέθηκαν στην ανοιχτή συζήτηση, κατέγραψε όσα συνιστούν προβλήματα και επιβαρύνουν την καθημερινότητα του δημότη και δεσμεύτηκε να τα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο πιέζοντας από κοινού με τους Συμβούλους της αυτοδιοικητικής ομάδας του την Δημοτική Αρχή μέχρι να βρεθούν και δοθούν λύσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ευχαρίστησε τους κατοίκους της Ανθούσας για τη συμμετοχή τους στον δημόσιο διάλογο –«πιστεύω –είπε- στην αξία και τη δημοκρατία που χαρακτηρίζει αυτή διαδικασία» και ολοκλήρωσε την παρέμβαση του με τη δήλωση ότι «θα παραμείνω συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις μου, συνεχίζοντας τον δημόσιο διάλογο σε κάθε περιοχή και γειτονιά του Δήμου Παλλήνης, στέκοντας δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα της καθημερινότητας του.»

• Στην εκδήλωση της ανοιχτής συζήτησης, συμμετείχε και η τοπική σύμβουλος Ανθούσας, κ. Εύη Τσομάκη.