Παναγιώτης Μερτύρης: «η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν οι πολίτες αδιαφορούν γι’ αυτήν…»

Παναγιώτης Μερτύρης,

Παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες, η δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, κ. Παναγιώτη Μερτύρη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δημόσιας συζήτησης που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή, στο «Οινοποιείο Πέτρου», το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2013.

Ο κ. Π. Μερτύρης, με τη δήλωσή του, θέτει «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και ευθέως, διατυπώνει τον προβληματισμό του «από την απουσία των δύο πρώην δημάρχων της Παλλήνης, δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εκπροσώπων συλλόγων, φορέων της πόλης αλλά και δημοτών» από την εκδήλωση της δημόσιας συζήτησης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν οι πολίτες αδιαφορούν γι’ αυτήν…»

Ακολουθεί δήλωση του

«Μία βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.
Η αυλαία της Δημόσιας διαβούλευσης άνοιξε την Τετάρτη 03/07 στην Δημοτική ενότητα Παλλήνης.

Η πρώτη έκπληξη ήρθε από την απουσία των δύο πρώην δημάρχων της Παλλήνης, αλλά και δημοτικών συμβούλων, της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης και ανεξαρτήτων, που χρόνια ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από την απουσία εκπροσώπων συλλόγων, φορέων της πόλης και βέβαια η απουσία δημοτών. Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς στην Δημοτική ενότητα της Παλλήνης, είναι γνωστό πως εδώ και αρκετό καιρό οι πολιτικές και δημοτικές συζητήσεις βρίσκονται σε “έξαρση”.

Τι είναι αυτό όμως που οδήγησε τους δημότες στην απαξίωση της συμμετοχής; Ίσως, μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου της διαβούλευσης να πάρουμε κάποιες απαντήσεις.

Εμείς πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν οι πολίτες αδιαφορούν γι’ αυτήν. Κοινά δεν είναι μόνο οι εκλογές. Είναι κυρίως θέματα της καθημερινότητας, στην γειτονιά, στην τοπική κοινωνία. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ότι οι παρεμβάσεις στα κοινά αφορούν ανθρώπους, οι νόμοι που ψηφίζουμε αφορούν ανθρώπους, τα έργα αφορούν ανθρώπους.

Θέλουμε να ακούσουμε την δική σας φωνή και για τον λόγο αυτό σαν μείζονα αντιπολίτευση αποφασίσαμε να είμαστε παρατηρητές και ακροατές στην διαδικασία αυτή.

Προς το παρόν δεν θα σχολιάσουμε το έργο της δημοτικής αρχής όπως παρουσιάστηκε στην αρχή της διαβούλευσης. Θα αφήσουμε εσάς να το κρίνετε, όπως το ζείτε στην καθημερινότητά σας, χωρίς καμία προσπάθεια επηρεασμού της γνώμης σας.

Στο τέλος των διαβουλεύσεων και των τριών ενοτήτων θα σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας, αλλά και για τις θέσεις που κυριάρχησαν από την πλευρά των δημοτών.

Καλή συνέχεια.»