Με την διπλή ψήφο του Κ. Σμέρου οι ρατσιστικές δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή μετατράπηκαν σε «προσωπικές θέσεις»! 16-16 το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Χρειάστηκε η διπλή ψήφος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, κ. Κ. Σμέρου για να ξεπεραστεί το 16-16 της σημερινής ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης και να εγκριθεί στη συνέχεια με ψήφους 17-16 η «αντι-πρόταση» του Δημάρχου Παλλήνης, κ. Θανάση Ζούτσου.

Το αποτέλεσμα, ουσιαστικά, «αθωώνει» τις ρατσιστικές δηλώσεις της δημοτικής συμβούλου, Ραχήλ Μακρή κατά του Έλληνα διεθνούς μπασκετμπολίστα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεδομένου ότι αξιολογήθηκαν από την παράταξη της πλειοψηφίας ως «προσωπικές θέσεις» και κατά συνέπεια …. «ως μη γενόμενες»!

Όπως, είναι γνωστό, η έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. δια περιφοράς προκλήθηκε με αίτημα 13 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και συνυπέγραψαν την πρόταση καταδίκης των ρατσιστικών δηλώσεων της κ. Ραχήλ Μακρή.

Όμως, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία, κατατέθηκε «αντιπρόταση» του κ. Θ. Ζούτσου, η οποία, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει κίνηση σύγκλησης και συναίνεσης, πυροδότησε την αντίδραση όλης της αντιπολίτευσης -τρεις δημοτικές παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι- με επιθετικούς χαρακτηρισμούς και έντονες διαμαρτυρίες τόσο για «δεσποτικό» ύφος της όσο και για τις επικίνδυνες για την πολιτική τάξη και το θεσμικό πλαίσιο της δημοκρατίας, θεωρίες που αναπτύσσει, όπως, π.χ. η ακόλουθη, με την οποία, άλλωστε, απαλλάσσεται η κ. Ραχήλ Μακρή από κάθε πολιτική ευθύνη.

Λέει, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος:

«Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την «καταδίκη δηλώσεων» μέσω απόφασής του, ελλοχεύει τον κίνδυνο να μετατρέψει τις προσωπικές θέσεις ενός μέλους του σε μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία, ενώ ήδη πολιτικά και κοινωνικά έχουν απαντηθεί από τους ίδιους τους πολίτες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.»

Δηλαδή, για όσο διάστημα διαρκεί η εντολή μιας διακυβέρνησης ή διοίκησης ενός Δήμου, το όποιο αιρετό μέλος της, έχει το ελεύθερο να εκφράζεται δημόσια για ό,τι θέλει, όπως θέλει με όποιο τρόπο θέλει, με το ανήκουστο επιχείρημα, ότι είναι «προσωπικές θέσεις του» άρα, δεν φέρει πολιτικές ευθύνες!

Και οι δεκάδες αποπομπές και διαγραφές κομματικών στελεχών και κυβερνητικών αξιωματούχων και σε αυτή την κυβέρνηση και στις προηγούμενες για δηλώσεις που προκάλεσαν ή και δυναμίτισαν το δημόσιο αίσθημα, τι σήμαιναν, γιατί διώχθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, εφόσον ισχύει το καινοφανές επιχείρημα “οι απαντήσεις δόθηκαν από τους ίδιους τους πολίτες.” (υπονοώντας, προφανώς, τις εκλογές)

Επί της ουσίας: είναι γεγονός, ότι ένα ζήτημα καθαρά πολιτικής τάξης με δημοκρατικό πρόσημο, αντί να συνενώσει, δίχασε το Δημοτικό Συμβούλιο στο έπακρο. Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας, η αντιπολίτευση εμφανίζεται ενωμένη με μια μόνο «απώλεια» αυτή της κ. Ραχήλ Μακρή η οποία, άλλωστε ήταν και η εγκαλούμενη.

Οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της καταδίκης των ρατσιστικών δηλώσεων της Ραχήλ Μακρή, είναι:

Σπυρίδων Κωνσταντάς, πρ. Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης
Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης, πρώην Κοινοτάρχης Ανθούσας
Θεόδωρος Σμυρλιάδης

Παναγιώτης Μερτύρης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Τριανταφυλλιά Δασκαλάκη
Αθανάσιος Οικονόμου
Νεκτάριος Καλαντζής
Παναγιώτης Χριστοφιλέας
Ηλίας Περδίκης

Ειρήνη Κουνενάκη, επικεφαλής δημοτικής παράταξης
Μαρία Αμοργιανού
Μίλια Κόπτη

Θεοδώρα Πασχαλίδου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης
Γιώργος Ριζάς

Δημήτριος Καρκούλιας
Κωνσταντίνος Μήλας
(αμφότεροι στον συνδυασμό που ηγείται -τύποις- η κ. Ραχήλ Μακρή)

• Η κ. Ρ. Μακρή βάσει ισχύουσας διάταξης δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει στην ψηφοφορία επειδή, η ίδια (με τις ρατσιστικές δηλώσεις της) τελούσε υπό την κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η κατατεθείσα πρόταση του κ. Θ. Ζούτσου
που εγκρίθηκε με τη διπλή ψήφο του κ. Κ. Σμέρου.

«Η Χώρα μας τα τελευταία χρόνια στον κοινωνικό διάλογο και στο δημόσιο χώρο βίωσε σε πολλές μορφές την εμπειρία της ενίσχυσης του διχαστικού λόγου, των ρατσιστικών μηνυμάτων κατά κοινωνικών ομάδων και της στοχοποίησης αντιπάλων με πρωτοφανή ένταση, σκαιό ύφος και αχαρακτήριστο περιεχόμενο.

Στις τελευταίες όμως εκλογικές διαδικασίες, τόσο σε τοπικό, όσο και εθνικό επίπεδο, αυτές οι συμπεριφορές και κυρίως οι εκφραστές τους (συλλογικά και προσωπικά) κρίθηκαν πολιτικά, και με συντριπτική πλειοψηφία απομονώθηκαν και καταδικάστηκαν από τον Ελληνικό Λαό. Η Ελληνική Κοινωνία επέδειξε τα αντανακλαστικά που έπρεπε, με βάση τις αρχές και τις αξίες της Ιστορίας και των Δημοκρατικών ιδεωδών της.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε φυσικά και η τοπική κοινωνία του Δήμου Παλλήνης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, άλλωστε, τόσο κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, όσο και κατά την προηγούμενη, παρά τις απειλές, τους εκφοβισμούς και τις εντάσεις, συνεδρίασε δημόσια και πήρε αποφάσεις, που προάγουν την κοινωνική συνύπαρξη, την ανθρώπινη ευαισθησία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αποκορύφωμα των παραπάνω περιγραφών και παρακαταθήκη για το μέλλον της Κοινωνίας μας αποτελούν οι δημόσιες συνεδριάσεις και οι κατά πλειοψηφία ληφθείσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, που καθόριζαν το πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, απαράδεκτο και προκλητικό, κάποιοι που είχαν εναντιωθεί στις παραπάνω, ανθρωπιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να εμφανίζονται σήμερα ως αντιρατσιστές και να ζητούν την καταδίκη ρατσιστικών δηλώσεων, από «όλους».

Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την «καταδίκη δηλώσεων» μέσω απόφασής του, ελλοχεύει τον κίνδυνο να μετατρέψει τις προσωπικές θέσεις ενός μέλους του σε μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία, ενώ ήδη πολιτικά και κοινωνικά έχουν απαντηθεί από τους ίδιους τους πολίτες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

«Συνενοχή» δεν είναι η απαξιωτική σιωπή, αλλά η προβοκατόρικη ενασχόληση με το θέμα γιατί το αναδεικνύει και το βγάζει από το περιθώριο, διχάζοντας και στοχοποιώντας.

Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ο διαρκής αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία είναι στάση ζωής και όχι ευκαιριακή επιλογή που χρησιμοποιείται ανά περίπτωση.

Παραμένοντας σταθεροί στις ιδέες και τις απόψεις μας, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ αντίθετοι στη ξενοφοβία, το ρατσισμό και το διχαστικό λόγο, τα οποία ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα, ΟΧΙ με λόγια, αλλά με τις πράξεις και τα έργα μας στην καθημερινή μας πρακτική, όπου τα συναντάμε και όποια σκοπιμότητα και αν εξυπηρετούν.»

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην «αντι-πρόταση» του κ. Δημάρχου

Παναγιώτης Μερτύρης / επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

«Ντροπή κύριε Δήμαρχε!

Δεν φτάνει που αρνείστε να καταδικάσετε ρητά και ονομαστικά την άθλια ρατσιστική δήλωση της κ. Μακρή, φθάνετε στο σημείο να προσάπτετε σε εμάς ότι δήθεν αντιταχθήκαμε σε «ανθρωπιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου»!

Ας σας θυμίσουμε λοιπόν ότι στο μόνο που αντιταχθήκαμε ήταν η προσφιλή σας τακτική για λήψη αποφάσεων χωρίς καμία ουσία στο “πόδι” και γι΄ αυτό και μόνο αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Κάντε λοιπόν τον κόπο, να διαβάσετε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 5.3.2020, διαβάστε τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, διαβάστε και την τοποθέτηση της «17ης συμβούλου» σας, που λίγες μέρες αργότερα ευχαριστούσατε και σήμερα εξακολουθείτε να καλύπτετε και ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ τις συκοφαντίες σας και όσα αναφέρετε και υπονοείτε για εμάς στην εισήγησή σας!

Προλαβαίνετε να ανασκευάσετε κύριε Δήμαρχε, στις 6.30 μ.μ. θα γίνει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που προκαλέσαμε με την αίτησή μας!

Επιφυλασσόμαστε και αναμένουμε!»

Τριανταφυλλιά (Φιλίτσα) Δασκαλάκη / Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης

Εν όψει της 21ης δια περιφοράς Έκτακτης Συνεδρίασης έτους 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, που θα διεξαχθεί σήμερα, 06 Αυγούστου 2020 και ώρα 18:30, και μετά την διαβίβαση της υπ΄ αρ. πρωτ. 22042/4.8.2020 εισήγησης του κ. Δημάρχου Παλλήνης, θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας τα εξής:

Η συνυπογραφή της υπ’ αριθμ. πρωτ. 22042/04-08-2020 αίτησης των συναδέλφων μου, που φέρεται σήμερα προς συζήτηση ήταν αυτονόητη για μένα, καθώς είμαι και θα παραμείνω διαχρονικά κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε είδους έκφανση ρατσισμού, μίσους και βίας.

Επιπλέον δε, πιστεύω ότι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε/επιβραβεύουμε με το όνομά του όποιον λέει και πράττει κάτι θετικό και να τον καταδικάζουμε όταν κάνει οτιδήποτε είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις και τις αρχές μας, πάλι με το όνομά του.

Την πεποίθησή μου αυτή δεν σκοπεύω να παύσω να εφαρμόζω στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα ξεκινήσω τώρα και για κανέναν απολύτως λόγο να κάνω «εκπτώσεις» στις αρχές μου.

Νιώθω επομένως βαθιά προσβεβλημένη από οποιονδήποτε προσπαθεί να δικαιολογήσει την -δικαιωματική- επιλογή του να μη λάβει θέση ή να έχει διαφορετική άποψη, αμφισβητώντας τις προσωπικές μου αρχές και πεποιθήσεις και εξαπολύοντας -επιεικώς ανυπόστατους και στην πραγματικότητα – συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος μου και όλως όσων επιλέγουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.

Η αναφορά του κ. Δημάρχου στην με αρ. πρωτ. 22278/2020 ότι «είναι τουλάχιστον υποκριτικό, απαράδεκτο και προκλητικό, κάποιοι που είχαν εναντιωθεί στις παραπάνω, ανθρωπιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να εμφανίζονται σήμερα ως αντιρατσιστές και να ζητούν την καταδίκη ρατσιστικών δηλώσεων», στρέφεται εμμέσως πλην σαφώς και κατά του προσώπου μου, παραποιώντας με εξοργιστικό τρόπο τους λόγους της αποχώρησής μου, μαζί με τον επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους της παρατάξεως «ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» στην οποία μετέχω, από το Δημοτικό Συμβούλιο και αμφισβητώντας τις ειλικρινείς και αδιαπραγμάτευτες αντιρατσιστικές και δημοκρατικές πεποιθήσεις μου.

Υπενθυμίζω ότι αποχώρησα με την παράταξή μου, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνιδιαστική πρόταση του Δημάρχου να μετατραπεί το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης από «Ενημέρωση και συζήτηση…» σε «Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης σε σχετικά με τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφυγόπουλων» στην περιοχή του Δήμου Παλλήνης, χωρίς ουδέποτε να εναντιωθώ (ή να εναντιωθούμε) ή να καταψηφίσω (ή καταψηφίσουμε) αντιρατσιστικού ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε αβίαστα προκύπτει από τις τοποθετήσεις του επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η δική μου, που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Η ως άνω αναφορά στην εισήγηση του κ. Δημάρχου, η οποία ήδη έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο, θίγει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς με εμφανίζει, όχι μόνον ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ενώπιον όλων των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης, αλλά και άλλων περιοχών ως -δήθεν- εναντιούμενη στην υιοθέτηση αποφάσεων ανθρωπιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα και ως «εμφανιζόμενη ως» (όχι ούσα) αντιρατσίστρια.

Είμαι, επομένως, υποχρεωμένη να ζητήσω από τον υπογράφοντα αυτήν, αξιότιμο κ. Δήμαρχο, να ανακαλέσει / διευκρινίσει ρητά με τον ίδιο έγγραφο τρόπο, τις ως άνω αναφορές του, στρεφόμενες και καθ΄ εμού, ως μίας από τους Δημοτικούς Συμβούλους που συνυπογράφουν την ως άνω υπ’ αριθμ. πρωτ. 22042/04-08-2020 αίτηση, ούτως ώστε να αρθεί η προπεριγραφείσα προσβολή και να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Παρακαλώ, η παρούσα να καταχωρηθεί αυτούσια στα πρακτικά της 21ης δια περιφοράς Έκτακτης Συνεδρίασης έτους 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, που θα διεξαχθεί σήμερα, 06 Αυγούστου 2020 και ώρα 18:30.

Καρκούλιας Δημήτριος & Μήλας Κων/νος/ Δημοτική Παράταξη «Άλλη Πόλη»

Ως δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής παράταξης «Άλλη Πόλη» με επικεφαλής την κ. Ραχήλ Μακρή, δηλώνουμε ενώπιον του ΔΣ Παλλήνης της 6-8-2020 ότι η δημόσια ανάρτηση της κ. Μακρή στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον κ Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξης μας και προσβάλλει τα μέλη αυτής.
Κατόπιν των άνω στηρίζουμε την από 4-8-2020 με αρ. πρωτ.22042 αίτηση και περιεχόμενο των 13 δημοτικών συμβούλων εξ αιτίας της οποίας συγκαλείται το έκτακτο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο και ζητάμε την καταδίκη των συγκεκριμένων δηλώσεων της κ. Μακρή.

Ειρήνη Κουνενάκη/ Δημοτική Παράταξη, ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, συζητάει επί συγκεκριμένου αιτήματος 13 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης: τις δηλώσεις της κ. Ραχήλ Μακρή κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην εισήγηση που μας απεστάλη, ο κ. Δήμαρχος κρύβεται, για άλλη μια φορά.

Ειδικότερα:

Κρύφτηκε, όταν έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας Δομής Ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην έλλειψη ενημέρωσης.

Κρύφτηκε, όταν δικαίωνε τους μαθητές που παρέλασαν, τραγουδώντας τον ύμνο της Μακεδονίας (ευτυχώς η δικαιοσύνη δικαίωσε τους καθηγητές και διέψευσε τον κ. Δήμαρχο)

Κρύφτηκε πίσω από την Εκκλησία, για να κατευνάσει το κλίμα για την δημιουργία Δομής Ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Κρύβεται, όταν κλείνει τα μάτια στις επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων, σε στελέχη του ΚΚΕ, ακόμη και σήμερα, στην πόλη μας.

Κρύβεται, όταν κοντόφθαλμα και αβασάνιστα διαπιστώνει ότι στις τελευταίες εκλογές κρίθηκαν πολιτικά οι ακραίες εκφράσεις του ρατσιστικού και διχαστικού λόγου, υποτιμώντας ότι η μεγαλύτερη δίκη αυτής της ΧΑ, ανέδειξε σωρεία εγκληματικών ενεργειών από τους εκφέροντες, αυτόν τον λόγο.

Κρύβεται και σήμερα πίσω από μια γενικόλογη και αχρείαστη έκθεση ιδεών για τον αντιρατσιστικό και διχαστικό λόγο. Στην Παλλήνη, ο ρατσιστικός και διχαστικός λόγος έχει όνομα και επώνυμο. Τον καταδικάζει ο κύριος Δήμαρχος; Ναι ή όχι; Σταράτες κουβέντες!

Έπρεπε, εμείς να φέρουμε το θέμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη, για την ηλεκτρονική κακοποίηση της δημοτικής συμβούλου Μίλιας Κόπτη, για να μπορεί σήμερα να το οικειοποιείται, ως απόφαση κατά πλειοψηφία.

Σε καμία στιγμή δεν καταδίκασε τις επιθέσεις και την επικίνδυνη φρασεολογία, από την κ. Ραχήλ Μακρή, ακόμη και σε βάρος των παιδιών μας.

Κι όμως, όταν ο κ. Δήμαρχος, μας ζήτησε στήριξη για την Δομή Ασυνόδευτων Προσφυγόπουλων ήμασταν, εκεί, ΠΑΡΟΝΤΕΣ, αναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά το βάρος των επιλογών μας.

Εγκαλεί ο κ. Δήμαρχος σύσσωμη την αντιπολίτευση, που «τόλμησε» να συνταχθεί για ένα μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, για ένα ζήτημα που δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία, για ένα ζήτημα που υποτιμά τα αξιακά χαρακτηριστικά όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απάντηση και αντι-εισήγηση του κ. Δημάρχου ήταν η αναμενόμενη, ξέραμε ότι έτσι θα είναι διατυπωμένη, γιατί έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται στο Δήμο, «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» κατά συνέπεια δεν μας εκπλήσσει και βέβαια δεν μας αφορούν τα «μαθήματα πολιτικής θεωρίας» που επιχειρεί να μας υποδείξει.

Η προσωπική διαδρομή της καθεμιάς από τις δημοτικές συμβούλους που εκπροσωπούν την Δημοτική Παράταξη, ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, αναδεικνύει μόνο συνέπεια και προσήλωση στις αρχές και στους αγώνες κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, και της μισαλλοδοξίας που εντρυφούν με αφθονία σε ένα κείμενο αμφιλεγόμενης επιχειρηματολογίας και νεποτισμού!

Δυστυχώς και αυτή τη φορά, ο κ. Δήμαρχος δεν τόλμησε να υπερβεί, τον εαυτό του, δηλαδή τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες!

Αν κάνουμε λάθος, ας μας διορθώσει. Έχει ακόμη το χρονικό περιθώριο, να καταδικάσει ευθέως και σταράτα την απαράδεκτη δήλωση της κ. Μακρή, κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Με καθαρές και ΕΥΘΕΙΕΣ κουβέντες

Λαϊκή Συσπείρωση

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί απαράδεκτη την αναφορά περί επιλεκτικής ευαισθησίας στην καταδίκη του ρατσισμού στην εισήγηση του Δημάρχου.

Μαθήματα αντιρατσισμού είναι τουλάχιστον άτοπο να δίνονται στην παράταξη μας.

Η επίθεση σε στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Γέρακα από φασιστοειδή μόλις τον περασμένο Οκτώβριο δείχνει ότι η καταδίκη του ρατσισμού, του φασισμού και των φορέων του πρέπει να είναι συνεχής και απόλυτη.

Η εισήγηση του Δημάρχου δίνει άλλοθι στη δράση τους, στην έκφραση ρατσιστικού μίσους στην περιοχή.

Έχουμε μέτωπο με αυτές τις αντιλήψεις και με όσους που συνειδητά η ασυνείδητα τους χαϊδεύουν τα αυτιά.