Με ομόφωνη απόφαση, η Ειρήνη Κουνενάκη, υποψ. Δήμαρχος Παλλήνης. Αποτέλεσμα ψηφοφορίας η επιλογή της

Την Ειρήνη Κουνενάκη, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Παλλήνης, ανέδειξαν τα μέλη της νεοσυσταθείσας δημοτικής παράταξης ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ομόφωνα, ως επικεφαλής και ταυτόχρονα ως υποψήφια Δήμαρχο στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης της περασμένης Δευτέρας. Η διαδικασία εκλογής και ανάδειξης της Ειρήνης Κουνενάκη ως υποψήφιας Δημάρχου, εξελίχθηκε βάσει του κανονισμού λειτουργίας της παράταξης όπως συνδιαμορφώθηκε από τα 120 μέλη που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της, χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο συζήτησης που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας και από την πεποίθηση των παριστάμενων μελών της ότι η αυτοδιοικητική πρόταση που θα τεθεί υπόψη της τοπικής κοινωνίας θα τύχει της αποδοχής και της πλειοψηφικής έγκρισης της.

Η Ειρήνη Κουνενάκη όπως είναι γνωστό, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Παλλήνης στις 22 Ιανουαρίου 2018.

Δείτε ΕΔΩ αναφορικά με την παραίτηση της

Δείτε και το video με τη δήλωση της Ειρήνης Κουνενάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης ΕΜΕΙΣ, Η ΠΌΛΗ ΜΑΣ

«Με μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα δεδομένα του Δήμου Παλλήνης και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών αναδείχθηκε η επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχος της Δημοτικής Παράταξης ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, Ειρήνη Κουνενάκη.

Η παράταξη ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ξεκίνησε από μια ομάδα πολιτών που πιστεύουν σε ένα νέο και εντελώς διαφορετικό μοντέλο πολιτικής λειτουργίας στην αυτοδιοίκηση, που έχει ως βασικούς άξονες τη σύνθεση απόψεων, τη συλλογική λειτουργία και πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους.

Η Ιδρυτική Διακήρυξη και ο Κανονισμός Λειτουργίας που έχουν ήδη ψηφισθεί από τις ολομέλειες που προηγήθηκαν αποτελούν τα καθοριστικά σημεία της Δημοτικής Παράταξης με βάση τα οποία θα πορευθούμε στο μέλλον. Προηγήθηκαν όλων των υπολοίπων διαδικασιών, ακριβώς επειδή ο τρόπος λειτουργίας και λήψης των αποφάσεων, δικαιώνει τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο η ανάδειξη της επικεφαλής Ειρήνης Κουνενάκη, μέσα από μια συντεταγμένη δημοκρατική διαδικασία, αποτελεί ένα ακόμα καθοριστικό σημείο στην προσπάθεια να διεκδικήσουμε με αξιώσεις μια νέα εποχή στη λειτουργία του Δήμου μας.

Η Ειρήνη Κουνενάκη μετά την εκλογή της ανέφερε :

«Με όραμα ξεκινήσαμε για το κτίσιμο αυτής της παράταξης και με όραμα θα προχωρήσουμε για την πόλη που θέλουμε.

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση σημαντικών ανθρώπων να ηγηθώ, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ καθέναν ξεχωριστά.

Ως επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχος θα διαφυλάξω με απόλυτη πίστη τις αρχές της παράταξης, όπως περιγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη, με βασικούς άξονες τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια, το δημοκρατικό προσανατολισμό, τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να υπηρετήσω τους στόχους αυτής της παράταξης»