Κούλουμα 2019 στο Κορωπί: το έθιμο τηρήθηκε, οι πολίτες γλέντησαν και …αποτοξινώθηκαν!

O Δήμος Κρωπίας και το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός διοργάνωσαν για τρίτη χρονιά την εκδήλωση, «Κούλουμα 2019», χθες, Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019, στους Άγιους Πάντες-Δημοτικό Στάδιο Ολυμπιονίκη «Γ.Σ.Παπασιδέρη».

Το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου ξεκίνησε την εκδήλωση με το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι». Παράλληλα, κωμικοί –εμψυχωτές δημιούργησαν την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα με τα παιδικά προγράμματα που παρουσίασαν.

Ακολούθησαν, τα νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα (φασολάδα, χαλβάς, λαγάνες και άλλα Σαρακοστιανά εδέσματα) συνοδεία μεσογείτικου κρασιού.

Στη συνέχεια το παραδοσιακό γνωστό συγκρότημα «Χοροσταλίτες» ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών. Η εκδήλωση τελείωσε στις 6 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης σε δήλωσή του είπε : «Οι οικογένειες του Δήμου μας τήρησαν το έθιμο, πέταξαν αετούς και με νηστίσιμα εδέσματα υποδεχθήκαμε την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.Είχαμε μια όμορφη εκδήλωση με νηστίσιμα, μεσογείτικο κρασί, παιδικά δρώμενα και ένα εξαιρετικό παραδοσιακό μουσικό σύνολο που ικανοποίησε πολύ τον κόσμο. Η σκέψη μας είναι πάντα σε όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας λόγω ζητημάτων υγείας».

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Σφηττός, δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κορωνιάς ευχαρίστησε τους δημότες που προσήλθαν και ιδιαίτερα, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου, τους εθελοντές μέλη του Δ.Σ και φίλους του ΝΠΔΔ Σφηττός, τους επαγγελματίες(ερμηνευτές, μουσικούς, κωμικούς-εμψυχωτές, υπεύθυνους ήχου & μαγείρους) στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας, παρευρέθηκαν: ο πρόεδρος του Δ.Σ Νικόλαος Γιαννάκος, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Θοδωρής Γρίβας, Παναγιώτης Πολίτης, Γεώργιος Ν. Γκίκας, ο πρώην πρόεδρος Δ.Σ Κρωπίας και δημοτικός σύμβουλος, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, η πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, δημοτική σύμβουλος, Δήμητρα Μιχαιρίνα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚ, δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Τάκης Πιέτρης, Σταμάτης Ντούνης, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚ, Ελένη Αδάμ, Κώστας Κιούσης, Αγγελική Μαρκαντώνη, Αμαλία Γκιόκα, Μαριέττα Δημοπούλου-Φραγκογιάννη, Γεωργία Θεοχάρη, Διονύσης Κερασιώτης και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση.