Κουκουλοφόροι μαχαίρωσαν μέλος της ΚΝΕ στο Γέρακα. Αντίστοιχη επίθεση στο ίδιο άτομο έγινε και πέρυσι

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε το στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΝΕ, Άγγελός Μπαλτάς -ζει και αυτοαπασχολείται στο Γέρακα- έξω από το σπίτι του.

Οι δράστες –μέλη ακροδεξιών/φασιστικών συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή- γνώριζαν, προφανώς από προγενέστερες παρακολουθήσεις των κινήσεων του θύματος, τους χρόνους αναχώρησης και επιστροφής στο σπίτι του και τον περίμεναν έχοντας καλυμμένα τα κεφάλια τους με κουκούλες.

Η επίθεση με μαχαίρι κατά του Άγγελου Μπαλτά έγινε στην είσοδο του χώρου διαμονής του με τους δράστες να απομακρύνονται φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επίθεση κατά του ίδιου ατόμου έγινε και πέρυσι δίχως όμως να εξακριβωθούν τα στοιχεία των αδίστακτων δραστών.

Ακολούθησαν περισσότερες από μία μηνύσεις αλλά και ονομαστικές καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα του Γέρακα πλην, όμως, η υπόθεση εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να παραμένει ανεπίλυτη, γεγονός που κατ επανάληψη έχει καυτηριαστεί από Το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ καλεί τόσο σε συγκέντρωση καταδίκης της επίθεσης, την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00 στην πλατεία του Γέρακα, όσο και όλους τους φορείς της περιοχής, ειδικά τους συλλόγους γονέων των σχολείων και τα μαθητικά συμβούλια προκειμένου να καταδικάσουν το θλιβερό από κάθε άποψη περιστατικό, ένοπλης βίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Τομεακής Οργάνωσης Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ

«Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε ο Άγγελος Μπαλτάς, στέλεχος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή του Γέρακα. Οι φασίστες μέσα στο σκοτάδι, με μαύρες κουκούλες, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν στο χέρι.

Δεν είναι η πρώτη επίθεση που δέχεται, ούτε αυτή η ομάδα είναι άγνωστη στο ΑΤ Γέρακα όπου επανειλημμένα έχουν γίνει μηνύσεις και ονομαστικές καταγγελίες για την δράση τους από το σύντροφό μας και την Κομματική Οργάνωση. Από ότι φαίνεται το κράτος έχει “συνέχεια” και έτσι ένα χρόνο τώρα κανένας από τα φασιστόμουτρα δεν έχει ενοχληθεί ούτε έχει διωχθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως βασική προτεραιότητά της την καταστολή των λαϊκών αγώνων, τη φύλαξη του αγάλματος του Τρούμαν και των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων. Οι νόμοι ισχύουν και οι υπηρεσίες δουλεύουν αποτελεσματικά όταν πρέπει να βγει καμία απεργία παράνομη και όχι όταν απειλείται η ζωή αγωνιστών.

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους, οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και των δωσίλογων, των ταγμάτων ασφαλείας και των γερμανοτσολιάδων, ότι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ τέτοιες ενέργειες δεν μας λυγίζουν, αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν για να δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και στο σάπιο σύστημα που τους γεννά.

Ξέρουν ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα σχολεία. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη της αλήθειας, ότι η μόνη διέξοδος είναι η πάλη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φορείς της περιοχής, ειδικά τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής, τα μαθητικά συμβούλια να καταδικάσουν το περιστατικό, να καταδικάσουν τη φασιστική δράση. Να τους απομονώσουν και να πετάξουν τη φασιστική ιδεολογία έξω από τα σχολεία.

Καλούμε σε συγκέντρωση καταδίκης την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 18.00 στην πλατεία του Γέρακα».