Αθρόα συμμετοχή δημοτών στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός δημοτών προσέρχεται καθημερινά στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης (στο κτίριο που στεγάζεται και η Τράπεζα Χρόνου, παραπλεύρως του 4ου Δημοτικού Παλλήνης, επί της Λεονταρίου) από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Οι δημότες/κάτοικοι, παραδίδουν είδη οικιακής χρήσης, ρουχισμού και ένδυσης επιλέγοντας ανταλλακτικά να πάρουν αντικείμενα που παραδόθηκαν σε προγενέστερο χρόνο από άλλους συνδημότες τους, σε μία ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας και θετικής συναντίληψης προς την χρησιμότητα της πολύτιμης για όλους πρωτοβουλίας του Δήμου Παλλήνης.

Για τους μη ενήμερους αναγνώστες του ‘Ν”: στόχος του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου -λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής– είναι η κάλυψη αναγκών των (πιστοποιημένα) ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας μας σε είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού καθώς και η λήψη οποιαδήποτε άλλης υλικής βοήθειας η οποία συμβαίνει να καλύπτεται από τα συγκεντρωθέντα είδη.

Ο χαρακτήρας της λειτουργίας του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου, στηρίζεται στην φιλοσοφία της ανταλλακτικής οικονομίας. Οι οικονομικά αδύνατοι πολίτες, μπορούν να αποκτούν δωρεάν είδης ένδυσης, υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού. Οι πολίτες οι οποίοι δεν εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να ανταλλάσσουν τα παραπάνω είδη.

diktio_dimoy_pallinisΣύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δημου, στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες που θέλουν να ανταλλάξουν ρούχα ή άλλα είδη που πλέον δεν χρειάζονται με κάτι άλλο που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο.

Προκύπτει κατά συνέπεια το ερώτημα: τι μπορείτε να δώσετε η να πάρετε από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο; Καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, είδη οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικές συσκευές σε λειτουργία, ή κάποιο άλλο χρήσιμο αντικείμενο που δεν το χρειάζεστε;

Ο Δήμος Παλλήνηςτονίζεται στην ανακοίνωση- καλεί κάθε πολίτη που μπορεί να προσφέρει είδη που μπορούν να διατεθούν από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου :
  • Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 π. μ. έως τις 17:00 μ. μ.
  • Σάββατο: 09 έως 13.00 μ.μ.
  • Πληροφορίες: τηλ. 210.60.33.160, 210.66.12.890 & 210.66.04.658