Συνάντηση εργασίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης με τους εθελοντές-εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

koinon_front
koinon_front

Με κύριο ζητούμενο την αξιοποίηση της εμπειρίας που αποκτήθηκε στη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που δρομολόγησε με συντεταγμένο χαρακτήρα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Γέρακα συνάθροιση των συντελεστών λειτουργίας του, παρουσία του Δημάρχου κ. Αθαν. Ζούτσου.

Συμμετείχαν, η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ειρήνη Κουνενάκη, οι δύο εθελοντές-συντονιστές της παρεχόμενης προς τους μαθητές φροντιστηριακής υποστήριξης, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, κ.κ. Αθανάσιος Παπαδημητρίου και Ηλίας Αποστολάκος –αμφότεροι, μέλη της Επιτροπής Εποπτείας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου- και η πλειοψηφία των 23 εθελοντών-εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, προερχόμενης στο σύνολό της από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης.

Στην συνάντηση εργασίας, ο Δήμαρχος κ. Αθ. Ζούτσος εξήρε την ανιδιοτελή συνεισφορά όλων των εθελοντών εκπαιδευτικών στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανέδειξε την ουσία της προσφοράς τους προς τους 145 μαθητές οι οποίοι, στο σύνολό τους, προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που «κτυπήθηκαν» σε υψηλό βαθμό από την εξελισσόμενη οικονομική κρίση και εύλογα δεν είχαν τη δυνατότητα να στραφούν προς άλλες επιλογές και ολοκλήρωσε, τονίζοντας, πως όταν εθελοντισμός και υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά συνυπάρχουν, τότε, η προσφορά είναι ανεκτίμητη και το καλό αποτέλεσμα, προδιαγεγραμμένο. «Και εσείς -κατέληξε ο κ. Α. Ζούτσος- δείξατε μέσω των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εθελοντικής υποστήριξης σας προς τους μαθητές μας, ότι η επάρκεια της επιστημονικής συγκρότησης σας, στοιχειοθετεί την γενική εικόνα του Έλληνα εκπαιδευτικού που και αδικημένος είναι σήμερα από την πολιτεία και υπό δυσμενείς συνθήκες καλείται να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση προς τους νέους μας….»
Τέλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης και πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κ. Ειρήνη Κουνενάκη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «όλα πλέον εξελίσσονται με βάση τον ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κι αυτό –επισήμανε- διασφαλίζει την συνέχεια του θεσμοθετημένου αυτού οργάνου, ανεξαρτήτως προσώπων στη διοίκηση του Δήμου….»

Ακολουθούν τα ονόματα των εθελοντών –εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην συλλογική λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην σχολική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε:

Η. Αποστολάκος, μαθηματικός, Θ. Παπαδημητρίου, φυσικός, Ε. Στεφοπούλου, μαθηματικός, Γ. Ακάσογλου, φιλόλογος, Αντωνακάκης, μαθηματικός, Ε. Γκουζούνη, φιλόλογος, Χ. Γολεμάτη, φιλόλογος, Α. Ευθυμίου, μαθηματικός, Π. Ζινέλη, χημικός, Ε. Καραναστάση, γεωπόνος, Χ. Κατσιμίχα, φιλόλογος, Ε. Κουμαντάκη, μαθηματικός, Μ. Κώη, μαθηματικός, Α. Λακουμέντα, φιλόλογος, Β. Λάππα, χημικός, Η. Ξυφαράς, μαθηματικός, Ε. Παναγή, φυσικός, Φ. Ρόδη, χημικός, Δ. Σπυροπούλου, φιλόλογος, Α. Σερδενέ, φιλόλογος, Ε. Στεφοπούλου, μαθηματικός, Μ. Τσορτέκη, μαθηματικός, Ο. Σπύρη, αγγλική φιλολογία.

Σημειώνεται, ότι αιτήσεις εγγραφής μαθητών για το σχολικό έτος 2013-14 υποβάλλονται από όσους διασφαλίζουν δικαίωμα με βάση τον κανονισμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, έως τις 20 Ιουλίου 2013 και στην συνέχεια από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Παλλήνης, Ιθάκης 12, Γέρακας. Περισσότερες πληροφορίες στην γραμματεία Αντιδημάρχων και στον αριθμό τηλεφ. 210.66.04.600